Imprimeix
PDF

Armengol: “el pressupost del Govern Bauzá ralenteix la recuperació econòmica de les Illes Balears”

 

FAS-LABLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que els pressuposts per al 2012 presentats pel Govern Bauzá “aturen i ralenteixen la recuperació econòmica de les Illes Balears”. Per Armengol, els pressupost no tenen cap mesura de suport als sectors econòmics productius i cap mesura per reactivar la inversió, ralentint la recuperació econòmica i la sortida a la crisi.

Francina Armengol ha presentat l’esmena a la totalitat que el Grup Socialista fa als pressupost del Govern de les Illes Balears per al 2012, i que es debatrà en la propera sessió plenària del Parlament. Per la portaveu socialista, aquesta esmena es basa en la inexistència de mesures de reactivació de l’economia i de creació de llocs de feina, així com en els retalls que preveuen en l’Estat del Benestar.

Armengol ha lamentat que la única opció amb la qual el Govern del PP aposta per créixer és la de l’especulació urbanística i destrucció del territori, ofegant qualsevol altra alternativa econòmica lligada al sector social, audiovisual o de la cultura. “El Govern està destruint ocupació i nega tot el suport de l’administració als sectors productius de les Illes”, ha dit Francina Armengol.

A més, la portaveu socialista ha destacat que “el pressupost més alt de la història de la nostra comunitat té els retalls més alts en salut, educació o política social”. Armengol ha recordat que el pressupost presentat pel Govern té un creixement del 8,5% i a més contempla el màxim d’endeutament possible, arribant als 355 milions d’euros. Per la portaveu del Grup Socialista, aquests retalls són inassumibles, i més tenint en compte que mai s’havia disposat de tants de recursos.

El Govern posa l’impost de Patrimoni a les classes mitges

En referència al capítol d’ingressos, Armengol ha alertat que la llei de pressupost presentada pel Govern no ha regulat l’impost de Patrimoni i per tant, a les Illes Balears, aquest impost l’hauran de pagar les rendes superiors a 120.000 € i no les rendes superiors als 700.000 € com a la resta de l’Estat.

La diputada del Grup Socialista, Lourdes Aguiló, ha detallat que l’articulat de la Llei de pressupost generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al 2012 no hi ha cap mesura de modificació tributària. Aguiló ha explicat que aquest fet fa que el mínim exempt per l’impost de Patrimoni sigui de 120.000 €, i que per tant afecti a totes les classes mitges i no a les classes amb més recursos.

Per Aguiló, el Govern pot modificar aquesta exempció a través d’un decret-llei, fet que ha qualificat de lamentable ja que evita el debat públic de la política impositiva i tributària de l’Executiu.

Lourdes Aguiló ha manifestat que sembla irresponsable no adoptar cap mesura tributària, especialment pel que fa a l’impost de Patrimoni o a l’IRPF, especialment quan en el pressupost presentat que l’any 2012 es produeixen importants retallades en salut, en educació i en serveis socials.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube