Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana introduir criteris de més transparència en les declaracions d’interès autonòmic per incentivar els projectes d’inversió econòmica

Thoms i_BarcelLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Joana Barceló, ha defensat la necessitat d’introduir criteris de més transparència en la declaració i tramitació dels projectes d’inversió d’interès autonòmic. Amb aquest objectiu, Barceló ha defensat la proposició de llei del Grup Socialista per a la modificació de la llei 4/2010, de 16 de juny de mesures urgents per a l’impuls de la inversió a les Illes Balears, en el seu article 5 referent a les declaracions d’interès autonòmic.

Per la diputada socialista, les contradiccions del Govern pel que fa referència a la protecció del territori justifica la introducció de més criteris que ajudin a garantir la transparència en les declaracions d’interès autonòmic. Barceló ha manifestat que els projectes d’inversió són necessaris per la recuperació econòmica, a la vegada que també cal defensar la seguretat jurídica en la presa de decisions de les declaracions d’interès autonòmic que pren el Govern. Per això, la diputada del PSIB-PSOE ha defensat la introducció de criteris que aportin la màxima transparència davant els anuncis de canvis normatius que prepara el Govern Bauzá en la protecció del territori.

Els canvis que ha presentat el Grup Socialista a l’article 5 de la llei 4/2010, de 16 de juny, són:

  1. La proposta per a la declaració d’una inversió d’interès autonòmic anirà acompanyada d’una memòria justificativa que especificarà els següents aspectes:
  • Característiques generals del projecte i justificació d’interès autonòmic per les Illes.
  • Entitats o persones promotores del projecte.
  • Descripció detallada de les característiques tècniques.
  • Localització, delimitació de l’àmbit i detall dels terrenys.
  • Anàlisi de la seva viabilitat econòmica-financera, generació d’ocupació, previsió d’impacte econòmic, compatibilitat del projecte amb la sostenibilitat ambiental o la seva repercussió per la vertebració territorial i social, entre altres.
  1. En aquesta declaració d’interès autonòmic de la inversió es publicarà al BOIB, a efectes del seu general coneixement.
  2. Els projectes declarats d’interès autonòmic hauran de ser remesos i presentats davant el Parlament de les Illes Balears, en un termini màxim d’un mes des de la seva aprovació.

Per Barceló, amb aquests nous criteris de memòria justificativa del projecte, la seva publicació al BOIB i la seva presentació al Parlament s’aconsegueix aportar més transparència i més seguretat jurídica a aquestes decisions. 

Thomàs: “El pressupost més antisocial”

Per la seva part, el portaveu adjunt del Grup Socialista ha defensat l’esmena a la totalitat del pressupost per al 2012 afirmant que són els comptes “més alts de la història i a la vegada els més antisocials de la nostra comunitat autònoma”.

Thomàs ha dit que en Sanitat manquen més de 200 milions d’euros per garantir els serveis d’atenció sanitària. El portaveu adjunt socialista ha manifestat que els pressupost del Govern Bauzá introdueixen el copagament sanitari, ja que s’haurà de pagar 10€ per poder tenir accés a l’assistència sanitària.

Vicenç Thomàs ha destacat que el Govern ha d’explicar què i quins serveis deixarà de prestar ja que amb aquests pressupost, malgrat créixer un 8,5%, falten recursos per sanitat, educació i política social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube