Imprimeix
PDF

Armengol: “els pressupost del Govern Bauzá no tenen cap mesura de creació d’ocupació ni de reactivació econòmica”

Ple -_debat_esmena_totalitat_pressupostFrancina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha afirmat que els pressuposts del Govern Bauzá per a l’any 2012 “tenen zero mesures de creació d’ocupació i zero mesures de reactivació econòmica”. Armengol ha recriminat al president del Govern que “el seu primer objectiu, el de crear ocupació, no es resol amb aquest pressupost” i l’ha acusat de perdre una nova oportunitat “perquè amb aquest pressupost destruiran encara més llocs de feina, més esperança i confiança de moltes famílies”.

La portaveu socialista ha manifestat que el pressupost per al 2012 “ignora que hi ha persones que cerquen feina”, les quals haurien de ser les protagonistes dels comptes del Govern. Per Armengol, els protagonistes d’aquest pressupost són les amortitzacions, els retalls i el deute, i en cap cas les prop de 87.000 persones que no tenen feina a les Illes Balears.

Durant el debat de l’esmena a la totalitat al pressupost del 2012 que ha presentat el Grup Socialista, Armengol ha criticat que malgrat ser els comptes més alts amb 3.675 milions d’euros i un increment d’un 8,5%, són els més durs de la història i els més antisocials. La portaveu socialista ha recriminat els retalls en sanitat, educació i política social i ha dit que “de les autopistes de l’educació que va defensar Bauzá s’ha passat ara a camins rurals de l’educació pública”, en referència a l’eliminació dels programes a la diversitat, de suport i d’integració dels infants.

Armengol ha acusat al Govern del PP “d’anar de rebaixes amb l’Estat del Benestar” amb aquests pressuposts, i ha afirmat que a les Illes Balears, “la sanitat serà pública, però no serà gratuïta perquè posa peatges”. La portaveu socialista ha destacat que amb l’excusa de l’austeritat, s’estan retallant les polítiques socials, l’educació i la sanitat.

Francina Armengol ha reclamat més diàleg i consens al president Bauzá: “dialogui amb els agents econòmics i socials”, ha dit, perquè el moment de crisi actual “exigeix precisament això, líders que entenguin que és l’hora de caminar junts”. Per Armengol, el president Bauzá “ni cerca pactes ni combat l’atur”.

La portaveu socialista ha recordat que hi ha altres maneres de gestionar la crisi, més enllà de l’austeritat i els retalls, i ha destacat la possibilitat de millorar ingressos amb pujada d’imposts o la reclamació dels 240 milions del Fons de Competitivitat i els 400 milions de les inversions estatutàries que s’han de reclamar al Govern Central. “Provin a canviar el rumb amb inversió i infraestructures, amb accions de reanimació de l’economia i polítiques de creació d’ocupació”, ha dit. Per Armengol, la recepta del Govern Bauzá es basa exclusivament en reduir despesa, endeutar-se al màxim, retirar ajuts i subvencions, deixar de pagar als proveïdors, i renunciar a cercar més ingressos.

Finalment, Francina Armengol ha demanat al president del Govern més ambició, més diàleg i “no estar darrera les trinxeres, esperant que això s’arregli posant-ho tot a la venda”.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube