Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama la retirada de la taxa de 10€ per l’obtenció de la targeta sanitària

 

Vicen ThomsEl Grup Parlamentari Socialista ha presentat una esmena al pressupost del Govern per al 2012 reclamant la retirada de la taxa de 10€ per l’obtenció de la targeta sanitària. El portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha acusat al Govern Bauzá d’introduir el copagament en la sanitat pública de les Illes Balears amb aquesta taxa, ja que l’assistència sanitària que pugui rebre un ciutadà estarà lligada al pagament d’aquesta taxa. Per Thomàs, els anuncis que fa ara el PP d’introduir una reducció pels que renovin l’any vinent la targeta és una prova de que “el Govern ha confós la sanitat amb un supermercat, i ara volen fer ofertes com si es tractàs d’anar de rebaixes quan es tracta de l’assistència sanitària”. A més, ha destacat que la previsió del Govern és no fer cap exempció en el pagament i que per tant, tothom, independentment de les seves condicions econòmiques o socials, haurà de pagar els 10 euros per obtenir la targeta.

Vicenç Thomàs ha fet aquestes declaracions durant la presentació de les 66 esmenes que en tema de sanitat ha presentat el Grup Parlamentari Socialista al projecte de pressupost del 2012. Thomàs ha destacat que, a més de l’esmena de retirada de la taxa per la targeta, el Grup Socialista esmenarà per a que el pressupost d’atenció sanitària sigui del 16%, i per tant que arribi als 184 milions d’euros. A més, es demana incrementar una partida en 100.000 euros per garantir la gratuïtat dels bolquers per les persones discapacitades majors de 21 anys, que el Govern ha retirat, així com incrementar en 500.000 euros els recursos destinats als desplaçaments de pacients entre les Illes i també amb la Península.

Thomàs ha explicat que el gruix de les esmenes presentades pel Grup Socialista van dirigides a augmentar en 30 milions d’euros el pressupost en sanitat, provinents d’altres partides del pressupost. A més, s’han reasignat i redistribuït els recursos pressupostats en el projecte presentat pel Govern de la següent manera: 

 

  • Incrementar en 2 milions d’euros els programes de prevenció de salut pública, drogodependència i formació.
  • 22 milions d’euros més per equipaments i infraestructures sanitàries: dotar amb 3,5 milions d’euros per la rehabilitació i usos de l’Hospital Verge del Toro de Menorca; 6 milions d’euros per la reconversió de l’antic hospital de Son Dureta en un centre sociosanitari; i 2,5 milions d’euros per afrontar l’ampliació i reforma de l’hospital de Manacor. A més, destinar una partida de 10,2 milions d’euros a la construcció de 5 centres de salut del Camp Redó, Establiments, Son Ferrer, Manacor i Alaior.
  • Dotació de 2 milions d’euros addicionals per a l’a contractació de plantilles d’atenció primària (metges, pediatres i infermeria) i garantir l’assistència sanitària.
  • Eivissa: més de 6 milions d’euros addicionals per la sanitat amb esmenes com contractació i formació de personal sanitari, amb 1,5 milions d’euros; dotació del servei de radioteràpia a l’hospital de Can Misses, amb 3 milions d’euros; i millores del conveni de Can Serra, per valor de 500.000 euros.
  • Menorca: quasi 6 milions d’euros addicionals per la sanitat amb esmenes com 3,5 milions per l’hospital Verge del Toro, 1 milió pel centre Mateo Orfila, i 1,1 milió d’euros per a la formació i contractació de més personal sanitari.
  • Formentera: esmena per dotar amb 300.000 euros el servei de TAC .
  • Mallorca: 9 milions d’euros per als hospitals de Son Llàtzer i Manacor destinats a l’augment de recursos i contractació de personal per tal de garantir l’assistència sanitària.

Vicenç Thomàs ha manifestat que el projecte de pressupost que el Govern ha previst per la sanitat és irreal i insuficient ja que manquen més de 200 milions d’euros. El portaveu adjunt socialista ha afirmat que si el Govern no aporta aquests recursos, els retalls en drets i serveis que està vivint la sanitat a les Illes Balears es veuran incrementats notablement.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube