Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE rebutja el projecte Ib-Salut 2020 i demana al Govern la seva retirada

Thoms i_BonetEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat el seu rebuig al projecte IB-Salut 2020 al plantejar la privatització de determinats serveis de l’assistència sanitària pública. Thomàs ha demanat al Govern que retiri el document i elabori un nou projecte que tengui en compte les propostes i recomanacions del sector.

Vicenç Thomàs ha explicat que el projecte IB-Salut 2020, presentat fa unes setmanes pel Govern, introdueix aspectes com la externalització i posterior privatització de determinats serveis de l’assistència sanitària, com l’atenció domiciliària, l’oncologia radiològica, o fins i tot planteja la gestió privada de determinats hospitals. El portaveu adjunt socialista ha assenyalat que el document ja ha comptat amb el rebuig d’alguns dels sectors professionals sanitaris i que no ha estat participatiu, motius pels quals ha demanat la seva retirada.

Per altra part, Thomàs ha manifestat la seva crítica davant l’anunci de la retirada per part del Govern dels concerts amb les clíniques privades per la interrupció voluntària de l’embaràs. Thomàs ha dit que la decisió ha estat presa des de la foscor i és clarament ideològica. A més, ha recordat l’obligació que té el Servei Balear de Salut de garantir l’accés a aquesta prestació a les dones embarassades ja que està dins la cartera de serveis del Servei Nacional de Salut.

El PP està enterrant el sector audiovisual

Per la seva part, el diputat Cosme Bonet ha manifestat que la política de l’Executiu del PP en matèria audiovisual està enterrant a aquest sector econòmic. Bonet, que ha presentat la moció que el Grup Socialista defensarà en el proper ple del Parlament, ha dit que decisions com el tancament de RTV de Mallorca o la gestió al capdavant d’IB3 estan causant greus perjudicis al sector audiovisual.

Bonet ha exigit al Govern que reprengui el diàleg amb l’oposició i que torni al camí del consens, fugint de les interferències polítiques en la ràdio i televisió públiques. El diputat socialista ha qualificat “d’esperpèntica” la situació creada amb els nomenaments dels alts càrrecs o la recent dimissió del gerent.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube