Imprimeix
PDF

Thomàs: “la targeta sanitària del PP no té cap avantatge, introdueix el copagament i comporta algun risc”

Thoms -_comissi_SalutEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat que la nova targeta sanitària que el Govern vol introduir per als usuaris del Servei Balear de Salut no aporta cap avantatge i en canvi si que conté algun riscos.

Thomàs ha destacat que el pagament obligatori de 10 euros per l’obtenció de la targeta és la introducció del copagament en la sanitat pública de les Illes Balears però a més ha alertat dels riscos que suposa emmagatzemar tota la informació i història clínica de l’usuari en la targeta sanitària, en el cas de pèrdua o robatori. El diputat socialista ha demanat qui es farà responsable de tota aquesta informació que contendrà la targeta. A més, ha dit que amb aquest nou sistema, la sanitat privada tendrà accés a tota aquesta informació del pacient.

Vicenç Thomàs ha destacat que la introducció d’aquesta nova targeta no aporta cap benefici ni avantatge per l’usuari i la única novetat és el pagament de 10 euros per a la seva expedició obligatòria, ja que per accedir a l’assistència sanitària és necessària la seva presentació. Thomàs ha recordat que la targeta actual, a més de no tenir cap cost per a l’usuari, s’obté directament en qualsevol centre de salut, serveix per a la recepta electrònica i dóna accés confidencial a tota la informació sanitària del pacient des de la intranet de l’Ib-Salut. El diputat del PSIB-PSOE ha dit que el Govern malbaratarà tota la inversió feta en el sistema actual per implantar una nova targeta que només té un afany recaptatori.

El portaveu adjunt socialista ha criticat que el Govern posi una taxa de 10 euros que haurà de pagar tothom per obtenir aquesta targeta i no faci cap excepció, depenent de les condicions socials o econòmiques de l’usuari, com per exemple aturats, famílies nombroses, etc. Thomàs ha informat que el Grup Socialista presentarà una esmena als pressupost del Govern per reclamar la retirada d’aquest copagament de la sanitat.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube