Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana destinar 38 milions d’euros més al pressupost d’Educació i garantir el funcionament dels centres educatius

Rita i_AlberdiEl Grup Parlamentari Socialista ha proposat incrementar en 38 milions d’euros el pressupost previst per al 2012 de la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i assegurar el funcionament diari dels centres educatius de les Illes Balears. La diputada Rosamaria Alberdi ha alertat que no està assegurat el funcionament i la qualitat del sistema educatiu amb el pressupost presentat pel Govern, el qual ha manifestat que “són uns pressuposts desviats i mentiders”.

Alberdi ha explicat que el gruix més important de les esmenes que presenta el Grup Socialista van destinades a assegurar el funcionament dels centres, i en concret en garantir la seva neteja, el transport escolar, la calefacció o les despeses de material. La diputada socialista ha dit que els retalls no es poden fer a costa de l’educació o la salut i en aquest sentit ha defensat les esmenes per incrementar en sis milions d’euros el funcionament dels centres o d’un milió d’euros en ajudes a les famílies pel transport o els menjadors escolars.

En referència a l’IBISEC, Alberdi ha demanat que el pressupost s’incrementi en 14 milions d’euros per impulsar la inversió en la construcció i reforma dels centres educatius. La diputada ha explicat que entre els centres que inclouen les esmenes socialistes hi ha el de Sant Marçal, a Marratxí, el centre de Santa Maria del Camí o l’ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes, entre altres. Rosamaria Alberdi ha criticat que l’IBISEC mantengui els mateixos objectius però passi dels 12 milions d’euros del 2010 als poc més de 200.000 euros que el Govern preveu per al 2012.

Més pressupost per cultura

Per la seva part, la diputada Cristina Rita ha criticat la forta baixada de recursos que té Cultura i ha recordat que aquesta forma part de l’economia productiva de les Illes Balears. Rita ha defensat un increment del pressupost per cultura de més 1,5 milions d’euros; incrementar en 600.000 euros els recursos per a normalització lingüística; incloure convocatòries per ajuts a la llengua catalana; festivals de música; o programes de foment del patrimoni històric.

Finalment, Rita ha defensat la necessitat d’incrementar en 15 milions d’euros el pressupost destinat al SOIB a través d’11 esmenes per garantir el manteniment dels centres de referència, el servei d’orientació laboral, contractes de programes per foment de l’ocupació, o programes de segona oportunitat, entre altres.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube