Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebrarà el XII Congrés els dies 25 i 26 de febrer a Palma

DSC03227 “Serà un congrés obert i amb més participació que mai”, ha dit Rosamaría Alberdi, secretària d'Organització. (Document de la convocatòria en aquesta web: PARTIT/DOCUMENTS)

 Palma, 14/12/2011.- El Consell Polític del PSIB-PSOE ha aprovat avui la celebració del XII Congrés del PSIB-PSOE els dies 25 i 26 de febrer, a Palma. Serà un “congrés obert a la societat i amb més participació que mai de la nostra militància”, ha explicat Rosamaria Alberdi, secretària d'Organització.

 El Consell Polític ha acordat introduir novetats importants tant en el procés de selecció de pre-candidats a secretari o secretària general com en la participació de la societat en el Congrés i en l'elaboració de la ponència marc.

 El XII Congrés del PSIB-PSOE serà un congrés obert” ha explicat Alberdi. Hi podran participar els delegats triats per les agrupacions (un per cada 10 i després per fracció de 5), però també es crea la figura del participant. Cada agrupació podrà triar -fins a un màxim del 5% dels seus militants- a qualsevol persona -afiliada o no- que consideri que pot fer contribucions importants al Congrés. Així, el Congrés s'obri a la societat civil.

 En segon lloc, el Consell Polític dóna a la militància més veu en el nomenament de pre-candidats a la Secretaria General: per primera vegada, els militants podran proposar de forma directa pre-candidats a encapçalar el PSIB-PSOE. Fins ara, qualsevol persona que volgués ser pre-candidat havia de menester l'aval del 10% dels membres del Consell Polític. Ara, també es poden presentar els que tenguin l'aval del 10% de la militància.

 En tercer lloc, s'obri un procés ampli de participació i aportacions per a la Ponència Marc, que coordinarà el diputat i actual portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Pablo Martín. La ponència marc és el document que fixa l'estratègia i línies generals del Partit davant els reptes de la societat i els problemes als que ens enfrontam, així com l'estructura i funcionament del Partit. La Comissió de la Ponència Marc treballarà durant les pròximes setmanes en un esborrany, incorporant idees i propostes de diversos documents.

 El text estarà a disposició de la militància i de tota la societat, de la mateixa manera que es va fer amb les propostes per a la conferència política. Alguns apartats estaran disponibles per a tothom i d'altres només per als militants i simpatitzants registrats.

 A partir d'aquí, el calendari congressual queda així:

 -Ponència Marc s'aprova i es enviada a les agrupacions el dia 10 de gener.

 -Les agrupacions tenen un mes per revisar la ponència, fer esmenes i aprovar-les en les assemblees.

 -9 de febrer es tanca el procés d'esmenes.

 -25 i 26 de febrer: XII Congrés. Es poden presentar a la Secretaria General del Psib-Psoe aquelles persones que obtenguin l'aval del 20% dels delegats del Congrés.

 Les Federacions de Mallorca, Menorca i Eivissa, l'Agrupació de Formentera i l'Agrupació de Palma celebraran els seus propis processos congressuals, a partir de demà.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube