Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la il·legalitat del pressupost del Govern Bauzá per destinar 77 milions d’euros més als bancs del que permet la llei

Armengol i_AguilFrancina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha denunciat la il·legalitat del projecte de pressupost del Govern Bauzá per destinar un 2,85% més del permès en amortitzacions i interessos als bancs. Armengol ha qualificat de desastrós l’equip del president Bauzá i l’hi ha exigit que prengui mesures per resoldre aquesta situació d’il·legalitat dels comptes públics de l’any vinent.

La portaveu socialista ha explicat que el projecte de pressupost per al 2012 incompleix l’article 14 de la Llei Orgànica 8/1980, de 22 de setembre, de Finançament de les Comunitats Autònomes; i l’article 29 de la Llei de Finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En aquests articles es fixa que “l’import total de les anualitats d’amortització, per capital i interessos, no pot excedir el 25% dels ingressos corrents de la Comunitat Autònoma”. Segons ha detallat Armengol, el projecte de pressupost hi destina un 27,85%, per tant un 2,85% més del que fixa la llei.

Francina Armengol ha subratllat la gravetat d’aquest fet ja que el Govern està tramitant un projecte de pressupost que no compleix amb la legalitat i que hi destina 77,5 milions d’euros més als bancs del que permet tant la LOFCA com la llei de finances autonòmica. La portaveu socialista ha explicat que davant la possibilitat d’aprovar uns pressuposts que incompleixen aquest límit i que incorren en una il·legalitat, des del Grup Socialista s’ha sol·licitat tant als Serveis Jurídics del Parlament com a la Sindicatura de Comptes que es pronunciïn sobre aquesta situació.

Armengol ha qualificat de desastrosa i escandalosa aquesta situació i ha reclamat al president Bauzá que posi ordre dins l’equip econòmic del seu Govern, “que no està a l’alçada de les circumstàncies en uns moments tant difícils com els actuals”. Per Armengol, “aquest Govern no sap el que fa, i quan fa alguna cosa incompleix la legalitat vigent”. La portaveu socialista ha acusat a l’Executiu d’oblidar-se de les receptes de legalitat jurídica, ortodoxia, pressupost reals i ajustats a les previsions que tant repeteix però que mai compleix.

El Govern haurà d’acceptar les esmenes del PSIB-PSOE

La portaveu socialista ha explicat que la única via que pot tenir el Govern per resoldre aquesta situació d’il·legalitat dels pressuposts és acceptant les esmenes que ha presentat el Grup del PSIB-PSOE als comptes de l’any 2012. En aquestes esmenes, que han estat rebutjades totes en el tràmit de Comissió parlamentària pel PP, es demana al Govern llevar doblers en amortitzacions i interessos per destinar-los a salut, educació o política social. Armengol ha apuntat que si el PP accepta ara durant el debat en el Plenari del Parlament algunes d’aquestes esmenes presentades pel Grup Socialista, s’aconseguiria reduir el percentatge destinat a amortitzacions i interessos i arribar al 25% que fixa la llei, resolvent així la situació d’il·legalitat que té ara el projecte de pressupost del 2012.

La diputada Lourdes Aguiló ha explicat que amb la previsió d’ingressos del projecte de pressupost, més de 2.711 milions d’euros, el Govern ha previst més de 755 milions d’euros per amortitzacions i interessos, el que suposa un 27,85% sobre els ingressos corrents. Aguiló ha dit que això és un 2,85% més del límit màxim del 25% establert tant a la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes com de la Llei de Finances de les Illes Balears. La diputada socialista ha criticat el salt espectacular i exagerat que ha decidit el Govern Bauzá, ja que en els pressupost del 2010 el percentatge per amortitzacions i interessos era només d’un 6%.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube