Imprimeix
PDF

Armengol: “en 6 mesos de Govern Bauzá tenim més atur, menys democràcia i menys drets socials”

Armengol i_Thoms_3La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha qualificat de negatiu el balanç dels sis mesos de Govern del PP a les Illes Balears i ha dit que amb el president Bauzá “tenim més atur, menys democràcia i menys drets socials”.

Armengol ha manifestat que des què governa el PP, les xifres de persones aturades a la nostra comunitat ha arribat a quasi les 100.000 persones i sense cap mesura de reactivació de l’economia que ajudi a millorar l’actual situació de crisi. La portaveu socialista ha destacat també que la falta de diàleg i consens del Govern Bauzá està duent a una pèrdua de la qualitat democràtica, amb un abús en la utilització de la majoria absoluta que el PP compta en el Parlament. En el balanç de sis mesos, la portaveu del PSIB-PSOE ha ressaltat finalment la pèrdua en drets socials que han patit els ciutadans de les Illes Balears, amb retallades en la sanitat i l’educació públiques.

Francina Armengol ha informat que durant la propera sessió del Ple del Parlament, el Grup Socialista formularà les preguntes als membres del Govern per exigir una explicació sobre les mesures adoptades durant els passats sis mesos en matèries com l’ocupació, la sanitat, les polítiques socials o les ajudes als emprenedors.

Per la seva part, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha criticat que durant el mig any de Govern del PP, la qualitat de l’atenció sanitària ha minvat a la nostra comunitat autònoma. Thomàs ha destacat la reducció del personal així com el deteriorament de l’assistència sanitària, evident en l’augment de les llistes d’espera que el portaveu socialista ha avançat que empitjoraran a finals d’aquests mes de desembre.

Vicenç Thomàs ha manifestat que en el pressupost per al 2012 falten més de 211 milions per atendre les necessitats en sanitat i que això es traduirà en fortes retallades del PP en la sanitat pública.

Informe il·legalitat del pressupost

Per altra part, la portaveu del Grup Socialista ha reiterat la denúncia sobre la il·legalitat del projecte de pressupost del 2012 presentat pel Govern Bauzá. Armengol ha reclamat l’elaboració d’un informe per part dels serveis jurídics del Parlament o per part de la Sindicatura de Comptes que avalin la legalitat del pressupost.

La portaveu socialista ha criticat durament l’elaboració d’un informe per part del propi Govern sobre la legalitat dels comptes públics. Armengol ha recordat el principi de la separació de poders i ha explicat que la petició d’un informe jurídic per part del Grup Socialista va dirigida a la Mesa del Parlament. La portaveu socialista ha qualificat d’absurd que sigui el Govern qui informi sobre la possible il·legalitat o no del pressupost, quan ha estat el propi Executiu qui l’ha elaborat. Armengol ha manifestat que el Parlament no pot estar a les ordres del Govern.

La portaveu Armengol ha recordat que el projecte de pressupost preveu destinar un 2,85% més del permès en amortitzacions i interessos als bancs, incomplint la Llei Orgànica 8/1980, de 22 de setembre, de Finançament de les Comunitats Autònomes; i la Llei de Finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En aquests articles es fixa que “l’import total de les anualitats d’amortització, per capital i interessos, no pot excedir el 25% dels ingressos corrents de la Comunitat Autònoma”, mentre que en el pressupost s’hi destina un 27,85%, per tant un 2,85% més del que fixa la llei, en total 77,5 milions d’euros.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube