Imprimeix
PDF

El Grup Socialista acusa al PP d’aplicar el “rodillo” per aprovar un pressupost il•legal per al 2012

Ple de_pressupostLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha acusat avui al PP d’aprovar un pressupost il·legal, des de la prepotència i aplicant el “rodillo”, al acceptar únicament 5 de les 302 esmenes presentades pel principal grup de l’oposició.

Armengol ha reiterat la denúncia d’il·legalitat del pressupost que ha aprovat el Parlament de les Illes Balears per a l'any 2012, ja que superen el màxim de pagament als bancs permès per llei. A més, la portaveu ha destacat la manca de diàleg del PP, el qual només ha acceptat 5 de les esmenes presentades pel Grup Socialista després del debat celebrat en el Ple durant dos dies, poc més d’1,6% de les propostes socialistes per millorar el pressupost.

Per Armengol, “tenir majoria absoluta no vol dir ignorar i rebutjar sistemàticament les propostes de l'oposició. La democràcia requereix diàleg i consens, sobre tot en moments de tanta dificultat com els que ara vivim”. La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat “l'actitud poc democràtica i gens dialogant del PP. Encara no ha entès que de la crisi no se'n sortirà tot sol”.

El Grup Socialista havia presentat un total de 302 esmenes amb l’objectiu de millorar un projecte de pressuposts fictici i irreal, incapaç per respondre a les necessitats de la ciutadania, sense cap mesura de reactivació econòmica i profundament antisocial perquè retalla en les prestacions bàsiques d'educació, sanitat i serveis socials. “Són uns pressuposts neoliberals, amb retalls innassumibles per a una població que necessita les prestacions públiques més que mai”, ha valorat Armengol.

La portaveu socialista ha destacat que el PP, tot i reconeixent en comissió que algunes esmenes més serien necessàries, ha votat en contra de mantenir serveis bàsics com les beques al menjador i al bus escolar, els ajuts per al professorat de suport a les escoles, les polítiques actives de promoció de l'ocupació o els reforços imprescindibles de personal sanitari. Emparant-se en l'herència rebuda i sense argumentar gaire les seves decisions, la majoria absoluta del PP ens ha abocat a un any d'incerteses, de retalls i de por, que en absolut crearà confiança ni ajudarà a dinamitzar l'economia.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube