Imprimeix
PDF

Armengol: “des que Bauzá és president, a les Illes Balears tenim més aturats i menys Estat del Benestar”

Armengol en_el_ple_221211Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha afirmat que des de que governa el PP a les Illes Balears “tenim més atur i menys Estat del Benestar”. Aquest és el balanç que ha fet la portaveu socialista dels darrers sis mesos en les preguntes de control al Govern durant la sessió plenària del Parlament.

Per Armengol, l’Executiu presidit per Bauzá no ha pres cap mesura de reactivació de l’economia, i especialment per combatre el principal problema dels ciutadans, l’atur. La portaveu del Grup Socialista ha recordat que a la xifra de més de 97.000 aturats que hi ha a les Illes Balears cal afegir-hi les més de 40.000 persones que no tenen cap prestació o el 20% de la població que està al llindar de la pobresa. Per Armengol, davant aquestes xifres “el Govern del PP es mostra incapaç de plantejar cap iniciativa de recuperació i només parla de reduir el sector públic i deixar-ho tot en mans de la iniciativa privada”. La portaveu socialista ha retret al president Bauzá la falta d’inversió i la manca d’ajuts per sectors empresarials com l’audiovisual o del tercer sector, apostant únicament per iniciatives que afavoreixen l’especulació urbanística.

La portaveu Armengol ha recordat que mentre el Govern ha renunciat a recaptar els 30 milions d’euros de l’impost de Patrimoni a les grans fortunes, està aplicant retallades en la sanitat o l’educació públiques.

En el mateix sentit ha insistit la diputada socialista Joana Barceló durant la pregunta que ha formulat al Govern sobre la xifra d’aturats a les Illes Balears. Per Barceló, el PP ha passat en només sis mesos del compromís personal de Bauzá de lluitar contra l’atur i fer-se fotos amb persones aturades, a la renúncia de crear ocupació i reduir el nombre de persones aturades.

Durant les preguntes de control a l’Executiu, el Grup Socialista ha aprofitat per fer un balanç dels sis mesos del Govern del PP a les Illes Balears. La diputada Conxa Obrador ha acusat a la consellera de Salut, Família i Benestar Social de dur a una situació insostenible a les persones més necessitades que cobren una renda mínima d’inserció. Obrador ha ressaltat la fractura social que pot provocar les polítiques de retallades del Govern, com la reducció d’1,2 milions d’euros de la partida econòmica destinada a aquest col·lectiu social més desfavorit.

Per la seva part, el portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, ha criticat la gestió de la consellera Castro al capdavant de Salut, Família i Benestar Social. Thomàs ha exigit a Castro que “baixi dels núvols i es posi a treballar” després de recordar-li les crítiques dels diferents sectors professionals sanitaris a la seva gestió, tant del Sindicat Metge, Satse, el Col·legi Oficial d’Infermeria, la Junta de Personal de l’iB-Salut o el personal de l’Atenció Primària.

Vicenç Thomàs ha acusat a la consellera Castro de donar més prioritat a l’estalvi econòmic que a l’assistència sanitària i l’hi ha recordat com exemples de la seva gestió negativa l’augment de les llistes d’espera, l’empitjorament de la qualitat assistencial, la introducció del copagament sanitari amb la nova targeta o el retall en els drets socials dels treballadors de la sanitat.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube