Imprimeix
PDF

El Grup Socialista creu que la Llei Turística del Govern Bauzá crearà més atur i destruirà més territori

 

Joana Barcel_webLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Joana Barceló, ha criticat el projecte de Llei General Turística elaborat pel Govern del PP perquè crearà més atur, al destruir molts llocs de feina amb el canvi d’ús, i destruirà més territori, al afavorir el negoci immobiliari.

Per Barceló, les Illes Balears retrocediran a un model turístic del segle passat amb aquesta llei, recuperant el que es va conèixer com la “balearització” al afavorir consum de territori i més construcció. A més, per la diputada socialista, la regulació que fa la llei del canvi d’ús obre la porta a la destrucció de llocs de feina.

Joana Barceló ha criticat “la discrecionalitat d'una norma que dóna poder absolut al Govern” que podrà actuar al marge dels planejaments municipals en el desenvolupament de nous projectes i en els canvis d'usos dels establiments turístics. Pel que fa als canvis d'usos dels establiments turístics que contempla la llei, Joana Barceló ha criticat que “es podran fer sense estar subjectes a cap planejament, amb discrecionalitat total, per oportunitat valorada per la conselleria de turisme i sense que els informes municipals siguin vinculants”.

La diputada Barceló ha anunciat que el Grup Socialista presentarà esmenes a la Llei General Turística elaborada pel Govern quan s’iniciï la seva tramitació parlamentària, però ha demanat un esforç de diàleg i negociació a l’Executiu per a modificar-la per a que compti amb un consens, el qual hi manca actualment.

La socialista ha manifestat que es demanarà més concertació, més sostenibilitat i més suport a tota la indústria turística, aspectes que no recull l’actual projecte de llei.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube