Imprimeix
PDF

Sílvia Cano considera “indecent” que les dones que hagin d'avortar a clíniques privades hagin d'avançar el pagament

Slvia CanoLa socialista ha criticat durament "la indefensió que genera el PP a les usuàries del sistema públic de salut que hagin de ser derivades a una clínica privada i els diguin que primer han de pagar".

La secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha qualificat d'"indecent" la decisió de la conselleria de Salut de fer que les dones que hagin d'avortar a clíniques privades hagin d'avançar el pagament.

Sílvia Cano ha criticat la "indefensió" que genera aquesta decisió del Govern Bauzà a les dones usuàries del sistema públic de salut que hagin de ser derivades a una clínica privada i "els diguin que primer han de pagar".

La socialista ha assegurat que "el PP està maltractant a les dones més vulnerables obligant-les a passar primer per caixa i després retornar els doblers" i ha afegit que "a més de no cobrir les intervencions des de la sanitat pública, obliguen a pagar".

La secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE ha explicat que "seguretat jurídica també significa complir les lleis encara que no t'agradin" i ha recordat que "la Llei de Salut sexual i reproductiva de 2010 implica que el Govern s'ha de fer càrrec pressupostàriament de la prestació perquè és un dret de les dones que està reconegut a la cartera nacional de salut".

Sílvia Cano ha manifestat el seu rebuig absolut a que "trepitgin els nostres drets i posin pals a les rodes al compliment de la llei" i ha demanat al PP que es deixin de "subterfugis" i "si no respecten aquest dret que ho modifiquin per via legislativa", tot i que els ha avisat que "trobaran la nostra ferma oposició i la de la majoria de dones d'aquest país que no estan disposades a tornar a l'Edat de Pedra".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube