Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aprova una Ponència Marc participativa, oberta i amb perspectiva de futur

DSC03277Proposa que les primàries siguin el mètode habitual per elegir els caps de llista a les principals institucions de les Illes

El Consell Polític del PSIB-PSOE ha aprovat avui la Ponència Marc del XII Congrés que es celebrarà el proper mes de febrer. “És un document obert, participatiu i amb perspectiva de futur, un resum de les idees i propostes que els socialistes de Balears plantejam per modernitzar el nostre partit i obrir-lo a la societat”, ha explicat Rosamaría Alberdi, Secretària d'Organització i portaveu del PSIB-PSOE.

El document s'estructura en cinc apartats: La recuperació del lideratge institucional polític i social; El reforçament dels valor socialdemòcrates en la gestió econòmica i d'ocupació; Educació, sanitat i les polítiques d'igualtat; Transparència a les institucions i Unes estructures de partit adaptades als nous temps i als nous governs. En la seva elaboració han participat de forma molt activa els militants socialistes de Balears, a traves de les seves agrupacions, reunions temàtiques o en diversos grups d'internet creats especialment amb aquest objectiu.

Entre els aspectes més destacats, la Ponència Marc proposa establir les primàries com a mecanisme per a l'elecció dels caps de llista a les principals institucions de les illes, és a dir, al Govern, als Consells Insulars i als ajuntaments dels municipis de més de 50.000 habitants. Les primàries que ara estan previstes com a possibilitat passarien a ser el mètode habitual.

Una altra novetat de la Ponència Marc és l'obertura de les assemblees del partit a la participació de simpatitzants i ciutadans que ho sol·licitin. A més, qualsevol ciutadà tindrà dret a presentar queixes i suggeriments al partit pels mecanismes que encara s'han d'establir, i els òrgans del partit tindran l'obligació d'analitzar-les i donar-lis resposta.

El document reafirma la condició del PSIB-PSOE com a partit socialdemòcrata i dels seus valors, com la defensa de la igualtat d'oportunitats, l'Estat del Benestar, la justícia i la cohesió social.

Respecte a Balears, la Ponència Marc reafirma la necessitat de seguir defensant la nostra comunitat davant el Govern central, tal com ha fet durant els darrers quatre anys el Govern socialista de Francesc Antich, i exigeix el compliment íntegre de tots els compromisos i inversions promeses fins ara. Així mateix, reivindica seguir millorant el finançament de la nostra comunitat autònoma.

La ponència aprovada avui serà enviada demà a totes les agrupacions, que tindran un mes de temps per analitzar-la i presentar esmenes, que seran debatudes en el XII Congrés del PSIB-PSOE, que tindrà lloc els propers 25 i 26 de febrer a Palma.

Per accedir al document de la Ponència Marc : http://www.slideshare.net/PSIBPSOE/ponencia-marc-psibpsoe-xii-congrs

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube