Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “les dones de Balears tenen, avui en dia, un dret menys que a la resta d'Espanya”

DSC02761-1El PSIB-PSOE demana un ple extraordinari sobre la decisió del Govern d'obligar a les dones a pagar de la seva butxaca la interrupció voluntària de l'embaràs

La decisió del Govern d'obligar a avançar el pagament de la interrupció voluntària de l'embaràs deixa a les dones de Balears “desemparades, abandonades en una situació límit”, ha denunciat el portaveu adjunt del Grup Socialista al Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs. “A dia d'avui, les dones de Balears tenen un dret menys que a la resta d'Espanya”.

Thomàs ha recordat que, amb aquesta normativa, el Govern vulnera una llei orgànica i un reglament d'obligat compliment a tota Espanya. I perjudica, sobre tot, a les dones més vulnerables. Primer les obliga a cercar un doblers que, pot ser, en alguns casos no tenen. I després les obliga a presentar a l'Administració factures per conceptes que haurien de ser totalment privats, vulnerant el seu dret a la confidencialitat.

La llei va preveure el pagament directe d'aquest servei des de l'Administració igual que la resta de serveis en cartera de la Seguretat Social, i es va fer -entre altres motius- per protegir la llibertat i la confidencialitat de les dones”, ha explicat.

Thomàs ha denunciat que el Govern, a més, no ha fet els deures. Després de rompre els acords amb les “clíniques privades, autoritzades i acreditades” per dur a terme la interrupció de l'embaràs, no ha enviat cap instrucció als serveis hospitalaris públics, que no saben com atendre la demanda. “Tot està passant com nosaltres havíem vaticinat”, ha lamentat Thomàs, qui dia 5 de desembre va presentar una Proposició No de Llei al Parlament sobre aquest tema.

La decisió del PP “no és un retall per motius econòmics -ja que tenen doblers per a altres coses- sinó per motius ideològics”, ha dit.

Thomàs ha realitzat aquestes declaracions després de que la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus hagi convocat per al proper 25 de Gener una reunió de la Diputació Permanent, per atendre la sol·licitud del Grup Socialista de celebrar un ple extraordinari sobre aquest tema.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube