Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia el rècord històric en les llistes d'espera sanitàries a Balears

DSC03283Francina Armengol: “El PP ha disparat les llistes d'espera perquè retallar és la única política que te Bauzá”

Palma, 16/1/2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat avui el “rècord històric” en les llistes d'espera quirúrgiques i per consultes externes a les Illes Balears, unes xifres “desgraciades” que demostren que “el PP no prioritza la salut dels ciutadans i ciutadanes de Balears”, ha denunciat Vicenç Thomàs, portaveu parlamentari adjunt.

En campanya electoral el president Bauzá va prometre excel·lència sanitària, però ara hi ha 14.000 persones que han d'esperar 23 dies més per a una operació quirúrgica. També hi ha 60.000 persones que esperen 30 dies més que abans per a una consulta externa”, ha denunciat Vicenç Thomàs, portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista.

Comparant les xifres amb les darreres del govern socialista (març 2011), 21.000 persones més esperen per a consultes externes un temps mig de 60 dies (abans eren 30 dies, és a dir, s'ha duplicat). Les llistes d'espera quirúrgiques han augmentat de 51 a 74 dies de mitja, i el número de persones afectades ha passat de 12.000 a 14.000.

Fins i tot hi ha persones que han d'esperar més de 180 dies per a una operació. “Feia anys que ningú havia d'esperar més de 180 dies. Ara tenim 466 persones en aquesta situació”, ha explicat Thomàs. Ha criticat el diputat que el Govern consideri aquestes intervencions quirúrgiques com a “banals”, ja que hi ha algunes d'elles que segurament han d'estar de baixa tot el temps d'espera.

Aquesta actuació vulnera el decret de garanties de demora, que assegura a qualsevol ciutadà el dret a no tenir que esperar més de 180 dies per a una intervenció quirúrgica. “Pensen només en estalviar, però si tota aquesta gent va a operar-se a la sanitat privada i presenta la factura, l'IB-Salut l'haurà de pagar”, ha recordat.

El diputat ha explicat que aquestes xifres històriques es deuen a que el Partit Popular “no utilitza ni les infraestructures ni el personal sanitari” disponible per fer les operacions. “No entenc de què serveixen les grans inversions fetes durant el govern anterior, si ara el PP decideix no utilitzar els recursos disponibles i s'estima més deixar empitjorar la salut dels pacients”, ha criticat. “Poc sentit té estalviar doblers si es fa mermant i fins i tot fent mal a la salut dels seus habitants”, ha afegit.

Thomàs ha lamentat aquesta decisió del PP i presentarà una Proposició No de Llei en el Parlament de les Illes Balears per instar al Govern a presentar un “pla de xoc” per reduir les llistes d'espera.

Des que el PP governa amb majoria absoluta, fer retalls és la única política del president Bauzá” ha denunciat la portaveu socialista Francina Armengol. La socialista ha recordat que ja en els pressuposts del 2012 per la Comunitat Autònoma manquen 200 milions d'euros en matèria sanitària. El govern del PP a Balears s'ha caracteritzat per “menys pressupost, menys drets i més atur”, ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube