Imprimeix
PDF

El PP de “romp la pau lingüística i el consens social” amb la modificació de la Llei de Funció Pública

Cristina Rita i Pilar CostaEl Grup Socialista presenta una PNL per demanar que es retiri l'avantprojecte, que ha rebut una contestació històrica, amb més de 10.000 al·legacions, protestes des de molts ajuntaments i fins i tot divideix el partit del Govern que ho presenta

Palma, 18/1/2011.- El PSIB-PSOE ha demanat avui matí al president del Govern J.R. Bauzá que retiri l'avantprojecte de la Llei de Funció Pública que romp la pau lingüística que ha existit a Balears des de fa 25 anys, i el consens social. Els socialistes han presentat una Proposició No de Llei en el Parlament de les Illes Balears per demanar la retirada de l'avantprojecte. També han sol·licitat la compareixença del conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés, a la Comissió d'Assumptes Institucionals i faran una interpel·lació en el ple al conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch.

La diputada socialista Pilar Costa ha denunciat que, amb la modificació proposada pel Govern, "s'elimina el català com a llengua pròpia de les Balears" i permetrà que, en el futur, la única llengua que es pugui exigir per treballar a l'administració pública sigui el castellà. Això "és un atac directe a l'arquitectura de la comunitat autònoma que es va configurar amb l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia en 1983", ha afegit la diputada Cristina Rita.

L'avantprojecte de la Llei de Funció Pública "romp amb la legalitat", perquè vulnera la Constitució Espanyola (article 14), l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (articles 54 i 55). No es tracta d'una petita modificació, sinó que els canvis afectarien de forma molt directa a la Llei de Funció Pública, la Llei de Normalització Lingüística i el Règim Jurídic de l'Administració, a més de derogar cinc decrets.

Les declaracions del Govern -el president Bauzá i els seus consellers Gornés i Bosch-, suggerint que fa 25 anys que no estam dins la legalitat son "una barbaritat", ha criticat Costa.

De fet, és significatiu que "tots els ex-presidents d'aquesta Comunitat Autònoma s'hagin manifestat en contra" del contingut d'aquesta llei. Costa ha recordat que "el 100% dels ajuntaments d'Eivissa, el Consell de Formentera, i molts d'ajuntaments de les altres illes, fins i tot amb majoria absoluta del Partit Popular, han al·legat".

A pesar de la seva "oposició frontal" al projecte, la diputada socialista ha tornat a oferir la ma estesa a Bauzá "per consensuar tot el què fins ara s'ha consensuat". "Si la llengua no ha provocat ca fractura, que no ho provoqui ara", ha afegit.

Educació i Topònims

La diputada Cristina Rita, per la seva part, ha denunciat que la modificació de la llei suposa "un atac a la llengua i a la cultura pròpia", incompleix la promesa electoral de Bauzá de no tocar la Llei de Normalització Lingüística. El PP "té una majoria absoluta que li varen donar amb els seus vots els ciutadans perquè els enganyaren", ha denunciat.

Aquesta "involució" del PP podria tenir encara més conseqüències, si cal, en el món educatiu. "Volem saber què passarà amb el català com a llengua vehicular a les escoles", ha demanat Rita. La diputada menorquina també ha acusat al conseller Gornés d'aprofitar la llei "com a excusa" per obrir la porta al canvi dels topònims, tot amb objectius partidistes, ja que ell mateix es va comprometre a afavorir el canvi de nom de Maó a Maó/Mahón.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube