Imprimeix
PDF

Armengol proposarà a Bauzá destinar 530 milions d'euros anuals a reactivació econòmica

FAS-THOMAS p “En aquesta situació econòmica tan complicada, la prioritat són els ciutadans i ciutadanes que ho passen malament, sobretot les gairebé 100.000 persones que estan a l'atur”

Palma, 23/1/2012.- Francina Armengol, portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears, mantindrà demà una reunió amb el president del Govern, J.R. Bauzá, la primera trobada oficial amb l'oposició des que el president del PP Balear va assumir el càrrec, fa set mesos.

Lamentam que el PP hagi deixat passar més de set mesos per convocar a l'oposició, sobre tot en aquesta situació econòmica tan delicada i complicada, i amb una xifra esgarrifosa d'aturats, gairebé 100.000 persones, a la nostra comunitat autònoma”, ha declarat Armengol. Tot i així, la socialista ha valorat positivament que el president “hagi rectificat, i finalment entengui que d'aquesta situació tan complicada el Govern no se'n sortirà tot sòl”.

Armengol anirà a la reunió amb “la ma estesa” i disposta a implicar-se en el procés de diàleg amb el Govern i tots els agents socials i econòmics, per posar en marxa de forma conjunta un pla de xoc per reactivar l'economia. El Grup Socialista entén que ha d'haver ajustos en la despesa pública, però no només amb retalls es sortirà de la crisis. “Ha d'haver també altres polítiques”, ha explicat.

Plantejarem al president la necessitat de posar en marxa un pla urgent de reactivació econòmica, amb mesures concretes per a la creació d'ocupació”, ha explicat Armengol. El Govern podria disposar d'un total de 530 milions d'euros anuals per a aquest pla, que provindrien de: un impost sobre les empreses més contaminants, impost de patrimoni (patrimonis superiors als 700.000 euros), pujada del IRPF autonòmic en el tram més alt; i impost de transmissions i successions. En total aquests nous impostos suposarien uns ingressos addicionals de 130 milions anuals. “És important que contribuesqui més qui més té, que són aquestes persones que no estan patint la crisi econòmica com els altres”, ha conclòs Armengol.

Per altra banda, la portaveu socialista ha ofert a Bauzá fer un “front comú” per anar a reclamar al Govern central el què pertoca a Balears, que són uns 400 milions d'euros anuals en concepte d'inversions estatutàries fins a l'aprovació del nou Règim Especial Balear. “Durant l'etapa del Sr. Antich i el Sr. Zapatero, Balears va rebre els 400 milions d'euros anuals. Ara, ja hem perdut els del 2011”, ha denunciat.

No pot ser que el Govern del PP a Madrid ens pugi els impostos (IRPF) i a la vegada a Balears ens retallin els drets, individuals i col·lectius”, ha opinat Armengol. Per això, ha demanat que no es facin més passes enrere en matèria de l'Estat del Benestar, en educació, en sanitat, en serveis socials. “Aquestes són les nostres línies vermelles”, ha afirmat.

Armengol no ha avançat les propostes i mesures concretes dels socialistes, però sí ha dit que reactivar l'economia i crear ocupació és la principal preocupació. En aquest sentit, la portaveu socialista també ha animat al Govern de les Illes Balears a acollir-se a la possibilitat que ofereix el Govern d'Espanya d'accedir a crèdits ICO per pagar als proveïdors.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube