Imprimeix
PDF

Armengol reclama a Bauzá un pla de xoc urgent amb mesures concretes per reactivar l’economia i crear ocupació

240112 reunió FAS-BauzáLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha reclamat al president del Govern, José Ramón Bauzá, que posi en marxa de forma urgent un pla de xoc per reactivar l’economia i crear ocupació. Armengol ha proposat la injecció de més de 530 milions d’euros anuals per aquest pla i ha demanat que es consensuï a través d’una Mesa de Diàleg amb sindicats, organitzacions empresarials i partits polítics.

Aquesta ha estat una de les peticions que la portaveu socialista ha traslladat al president Bauzá durant la primera reunió que han mantingut en el Consolat de la Mar. Armengol ha qualificat aquesta primera trobada, després dels primers set mesos de Govern, de positiva i ha avançat el compromís de continuar dialogant per arribar a acords. Entre els assumptes que s’han tractat en la reunió, la portaveu parlamentària del PSIB-PSOE ha destacat la voluntat de fer un front comú amb el Govern per tal de reclamar al Govern Central els 400 milions d’euros de les inversions estatutàries de l’any 2011 que encara no han arribat.

Per Armengol, aquests recursos provinents de les inversions estatutàries, juntament amb una pujada d’imposts a les rendes més altes que ha quantificat en 130 milions, aportaria uns 530 milions d’euros que ajudarien a reactivar l’economia i reduir la llista de persones aturades, el principal problema de les Illes Balears. A més, la portaveu socialista ha manifestat que s’evitaria així els retalls que el Govern està aplicant en la sanitat i l’educació públiques i que posen en risc l’Estat del Benestar, una línia que Armengol ha destacat com bàsica per arribar a qualsevol acord.

Per altra part, Francina Armengol ha traslladat al president Bauzá l’oposició socialista tant a la Llei General Turística com a la modificació de la Llei de la Funció Pública i han acordat la creació de dues meses de negociació per intentar arribar a acords. Per Armengol, els dos projectes trenquen dos consensos importants, el primer en matèria turística a l’apostar per més creixements i no per la reconversió de zones madures, i el segon en matèria de normalització lingüística. A més, la portaveu socialista ha manifestat que la reconversió d’hotels en vivendes que preveu el projecte de llei turística suposarà la destrucció de més llocs de treball i augmentar la xifra de persones aturades.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube