Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern d’obstruir el dret a l’avortament de les dones per motius únicament ideològics

Diputació permanentEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat que el Govern està deixant abandonades a les dones que volen practicar una interrupció voluntària del seu embaràs per un motiu únicament ideològic. A més, Thomàs ha criticat l’actitud obstruccionista del PP de no voler que el Parlament debati sobre aquest tema, després de votar en contra en la reunió de la Diputació Permanent de la celebració d’un ple extraordinari que el Grup Socialista havia demanat arrel de la decisió del Govern de que les dones que hagin d’avortar en clíniques privades paguin per avançat.

Thomàs ha defensat la necessitat que el Parlament debati de forma urgent aquest tema i insti al Govern a garantir l’accés de les dones a aquesta prestació sanitària, a la vegada que sigui l’administració pública qui assumeixi el seu cost. El portaveu adjunt socialista ha recordat que avui en dia, l’Ibsalut no té un protocol d’atenció per a les dones que volen practicar un avortament i els centres públics no estan preparats per atendre’l. Thomàs ha destacat que el Govern del PP ha creat un problema amb la suspensió dels concerts amb les clíniques privades i amb l’anunci de que les dones que hagin d’avortar paguin per avançat, quan abans no hi havia cap problema, ni per l’Ibsalut ni per les pròpies dones usuàries. El portaveu del PSIB-PSOE ha acusat als responsables del Govern de deixar abandonades a les dones que volen interrompre el seu embaràs i d’estar vulnerant el dret a rebre aquesta prestació sanitària.

Finalment, Thomàs ha destacat que totes aquestes decisions del pagament per avançat que està prenent el Govern estant trencant un aspecte molt delicat que afecta a la intimitat i la confidencialitat de les dones.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube