Imprimeix
PDF

El Grup Socialista denúncia que el Govern Bauzá eliminarà més de 700 places docents per al curs 2012-2013

Thomàs i RitaEl Grup Parlamentari Socialista ha denunciat l’eliminació per part del Govern del PP de més de 700 places docents de l’ensenyament públic per al curs escolar 2012-2013. La diputada Cristina Rita ha fet públic que l’aplicació dels criteris per establir les plantilles orgàniques per aquest curs que ha fixat la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats suposarà la desaparició d’aquestes més de 700 places, que afectarà directament a l’alumnat més vulnerable.

 La diputada socialista ha destacat l’atac frontal que suposa aquests criteris de plantilles contra l’ensenyament públic de les Illes Balears. Rita ha explicat que aquests criteris impliquen un augment de la ràtio d’alumnes per aula (passa de 20 a 25 alumnes), un augment de les hores lectives (de 18 a 20 hores) i una disminució de les places d’especialitat i d’orientador. Al final, s’eliminen més de 700 de places docents dels centres públics, més de 500 a Mallorca, més de 120 a Eivissa i Formentera i unes 80 a Menorca.

 Des del Grup Socialista, la diputada Rita ha manifestat que aquests retalls afecten a l’alumnat més vulnerable i sense recursos. L’eliminació d’aquestes més de 700 places recau directament en els programes per alumnes amb més dificultats (atenció a la diversitat, la pedagogia terapèutica i als professors per als alumnes amb problemes d’audició i llenguatge).

 

 

CEIP

IES

TOTAL

Mallorca

185

343

528

Menorca

30

56

86

Eivissa i Formentera

41

84

125

Illes Balears

256

483

739

                                   * Les dades són un càlcul aproximat

 La diputada socialista ha manifestat que aquestes dades s’extreuen a partir d’un càlcul aproximat en l’aplicació dels criteris específics per establir les plantilles orgàniques dels centres docents públics d’ensenyament no universitari per al curs 2012-2013, segons la recent resolució de la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 7, de 17-01-2012).

Menys professors i menys recursos

El Grup Socialista ha denunciat també que les retallades del Govern del PP en l’educació pública estan afectant als recursos destinats al manteniment dels centres d’educació primària i secundària, amb una disminució d’entre un 20 i un 30% per aquest any. Per Rita, aquestes retallades ja fan que els centres tenguin problemes per poder tenir calefacció, pel material escolar o poder fer fotocòpies.

La diputada socialista ha criticat també l’eliminació aquest any per part de la conselleria d’Educació del PROA (Pla de Reforç, Orientació i Acompanyament Escolar), un programa destinat a que els alumnes provinents de famílies amb menys recursos i amb dificultats d’aprenentatge tenguin accés a classes de repàs. Cristina Rita ha manifestat que els retalls del PP afecten sempre als alumnes més vulnerables i amb més necessitats amb la voluntat de canviar el model educatiu per afavorir exclusivament als més dotats intel·lectualment i als que tenen més recursos econòmics.

El Grup Parlamentari Socialista presentarà una pregunta oral en el proper Ple del Parlament al conseller d’Educació sobre com afectaran aquests retalls i eliminació de places docents a l’equitat i la qualitat de l’ensenyament. La diputada Rita també ha anunciat la presentació de tres proposicions no de llei: una per reclamar que es mantenguin els criteris de plantilla d’aquest curs, evitant l’eliminació de les 700 places docents; la segona per reclamar que el Govern negociï amb el Ministeri d’Educació el conveni de col·laboració per al finançament del pla PROA per aquest any 2012; i la tercera per instar al Govern a que regularitzi els pagaments als centres de secundària i evitar els problemes de manca de recursos a la qual han de fer front.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube