Imprimeix
PDF

El Grup Socialista prioritzarà les iniciatives per a la reactivació econòmica i contra l'atur en el Parlament

Francina i vicençFrancina Armengol demana una reunió urgent de tots els partits polítics, associacions sindicals i empresarials per “cercar solucions a aquesta situació econòmica realment dramàtica”

Palma, 27/1/2012.- El Grup Socialista del Parlament de les Illes Balears ha demanat al president del Govern, J.R.Bauzá, que convoqui una “reunió urgent, per la setmana que ve, amb els partits polítics, els sindicats i les associacions empresarials, per començar a treballar i cercar solucions a aquesta situació econòmica realment dramàtica que vivim a les Illes Balears”.

Poc després de conèixer les xifres de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que donen una pujada del 13% d'atur a Balears respecte a l'any passat (20.000 persones més), la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha opinat que és imprescindible i urgent posar en marxa ja el “pla de xoc per a la recuperació econòmica i la lluita conra l'atur”.

En una situació amb 146.000 persones a l'atur a Balears (EPA), tenim un Govern que desapareix, que no existeix, que no proposa solucions, excepte la ja coneguda Llei d'Emprenedors, que ha estat un bluf absolut”, ha opinat. Una llei que, ha recordat, no té mesures concretes ni pressupost assignat.

Els socialistes també han demanat la compareixença del president Bauzá en seu parlamentària per explicar “quins són les seves prioritats i les seves iniciatives, què pensa fer”. “El Govern, en els primers set mesos, ha estat incapaç de presentar iniciatives clares sobre el que més preocupa als ciutadans i ciutadanes, que és la situació econòmica i l'atur”, ha dit la portaveu. El Govern del PP ha governant “amb prepotència i manca de diàleg”, amb molt poca iniciativa política, ja que “no proposa, no es reuneix, no dialoga”.

Els primers mesos d'activitat parlamentària han estat marcats per aquesta actitud poc dialogant del Partit Popular, ha dit Armengol. Tot i així, ha reiterat l'oferta del Grup Socialista, la seva “ma estesa”, per cercar iniciatives i propostes per afrontar aquesta situació.

Els i les socialistes prioritzaran les iniciatives sobre recuperació econòmica i lluita contra l'atur en el proper període de sessions al Parlament de les Illes Balears. Al mateix temps, però, mantindrà molt clares les línies vermelles: “No podem consentir retalls com els que s'estan fent en les polítiques de salut pública, educació pública i serveis socials”, ha dit.

Sabem que hi ha dificultats per obtenir recursos econòmics”, ha explicat Armengol. Per això, els socialistes presentaran una iniciativa legislativa per proposar la pujada d'impostos a les rendes més altes. “El que no és pot fer és no posar doblers i minvar l'Estat del Benestar”, ha conclòs.

Els socialistes de Balears celebren avui les seves jornades parlamentàries per marcar prioritats d'acció i un full de ruta de cara al proper període de sessions, que comença la setmana que ve.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube