Imprimeix
PDF

Thomàs acusa al Govern d’anar de la ma de l’extrema dreta per convertir el dret d’avortament en una carrera d’obstacles

Vicen ThomsEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha acusat al Govern de convertir el dret d’avortament que té la dona en una lamentable carrera d’obstacles, influït exclusivament per unes entitats d’ideologia d’extrema dreta. Thomàs ha criticat els continus canvis de rumb que ha fet l’Executiu durant les darreres setmanes amb l’objectiu d’una reforma ideològica en contra de l’avortament. El portaveu del PSIB-PSOE ha qualificat de vergonyós que el Govern es decanti per organitzacions d’ideologia d’extrema dreta, contràries a l’avortament i que res tenen a veure amb el món sanitari, en lloc de consensuar amb els seus professionals el protocol a seguir per a la interrupció voluntària de l’embaràs.

Per Vicenç Thomàs, la darrera circular interna feta pública per l’Ibsalut encara crea més dubtes i incerteses ja que en cap moment diu que sigui l’Administració Pública qui pagui les interrupcions voluntàries de l’embaràs, ni com ho farà, i a més es reafirma en la no signatura de convenis amb les clíniques privades. Per Thomàs, tot continua estant igual i res no ha canviat des que el Grup Socialista va fer la primera denúncia davant aquest tema ara fa 50 dies. El portaveu adjunt del PSIB-PSOE ha manifestat que tot obeeix a una estratègia per posar obstacles permanents a la interrupció voluntària de l’embaràs i ha acusat als responsables polítics del Govern d’insensibilitat i menyspreu cap a les dones.

Vicenç Thomàs ha dit que aquestes darrers canvis fets públics per l’Ibsalut en la darrera circular és una demostració palpable que tant la consellera com el seu director general desconeixen com funciona el seu propi sistema de salut i ha recordat que el protocol aprovat no dóna la solució per resoldre aquesta situació en la sanitat pública. A més, Thomàs ha posat com exemple de descoordinació i voluntat d’impedir l’exercici al dret d’avortament el fet que el telèfon que hi figura en el protocol d’actuació sigui el del servei d’ambulàncies programades.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube