Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern Bauzá que es posi al capdavant per defensar als treballadors i els usuaris afectats pel tancament de Spanair

Francina ArmengolLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha qualificat de molt negatiu per a les Illes Balears el tancament de la companyia aèria Spanair i ha exigit al Govern Bauzá que es posi al capdavant per defensar els interessos tants dels treballadors com dels usuaris afectats.

Armengol ha lamentat la notícia del tancament d’Spanair, una companyia molt vinculada a les Illes, i l’ha qualificada de molt negativa tant per l’economia com pel transport de passatgers de la nostra comunitat.

Francina Armengol ha volgut traslladar una missatge de solidaritat a tots els treballadors i usuaris de la companyia aèria. En quant als passatgers que s’han vist afectats, la portaveu socialista ha lamentat que el Govern Bauzá no s’hagi pronunciat fins el moment i hagi informat als usuaris de quins són els seus drets com a consumidors. Armengol ha recordat a Bauzá que la situació és de gran gravetat per a que el Govern s’amagui i ha exigit que es posi al capdavant per fer front a les conseqüències del tancament d’Spanir.

Pel que fa referència als treballadors de l’aerolínia, la portaveu del PSIB-PSOE ha manifestat que ha de ser una de les màximes prioritats i en aquest sentit ha demanat un procés net i transparent per al cobrament de les indemnitzacions i el màxim nombre possible de recol·locacions. Armengol ha recordat els recursos i subvencions públiques de les quals ha gaudit la companyia i per tant han de ser les responsables de les administracions públiques els qui han d’exigir i garantir la màxima transparència en tot el procés. En cas contrari, la portaveu socialista ha dit que s’haurien de reclamar els doblers públics dels que ha gaudit.

Finalment, Francina Armengol ha demanat al president Bauzá que constitueixi de forma immediata la Mesa de diàleg per reactivar l’economia i crear ocupació entre Govern, partits de l’oposició, sindicats i organitzacions empresarials que es va acordar en la reunió que varen mantenir tots dos el passat dimarts. Armengol ha dit que la situació era ja d’urgència però amb la notícia del tancament d’Spanair es fa necessari que el Govern la convoqui el més aviat possible. La portaveu socialista ha reclamat una línia política al Govern Bauzá davant el buit que deixa Spanair i quines mesures prendrà per facilitar l’arribada de noves companyies.

Connexions amb Menorca i Eivissa

En aquest sentit, Armengol ha destacat les conseqüències molt negatives que el tancament de l’aerolínia té de forma més directa amb les connexions de Menorca i Eivissa. La portaveu del Grup Socialista ha manifestat la màxima preocupació que crea aquesta situació i ha demanat quines actuacions pensa fer el Govern per garantir la connectivitat ja que, per exemple, Menorca pot quedar sense cap vol directe a Madrid. Armengol ha dit que espera que el president Bauzá no quedi de mans plegades davant la gravetat que pot generar el tancament d’Spanair.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube