Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana un debat parlamentari per consensuar les mesures contra la crisi i combatre l’atur

Thomàs i DiéguezEl Grup Parlamentari Socialista ha presentat una sol·licitud per a celebrar un debat parlamentari amb caràcter extraordinari on el Govern i els grups polítics puguin consensuar les mesures per reactivar l’economia i crear ocupació. El diputat Antoni Diéguez ha manifestat que la iniciativa serviria per traslladar a la societat un missatge de confiança i credibilitat que ajudaria per superar l’actual context de crisi econòmica.

Diéguez ha explicat que les característiques del debat s’haurien de pactar entre el Govern i els grups polítics però que la proposta que presenta el Grup Socialista és la compareixença del president Bauza i dels membres del Govern davant el Ple del Parlament. Pel diputat socialista, el ple podria durar entre dos i tres dies i no hauria d’estar subjecte a la rigidesa dels debats ordinaris. Així, a més del Govern també hi participarien en el debat els portaveus de cada un dels grups polítics per presentar unes propostes de resolució amb mesures contra la crisi i crear ocupació que haurien de ser aprovades per unanimitat i que després es pactarien amb sindicats i empresaris.

La proposta d’aquest debat ha estat presentada durant una roda de premsa pel portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, i el diputat Antoni Diéguez, els quals l’han justificat per la situació excepcional que viu l’economia de les Illes Balears. Diéguez ha recordat que un debat d’aquestes característiques no s’ha produït mai però ha destacat la seva viabilitat gràcies al “principi de disponibilitat parlamentària”, el qual requereix l’acord unànime de tots els grups polítics de la Cambra.

El diputat Diéguez ha manifestat la voluntat, amb aquest tipus de consens, de “fer oposició a la crisi i no oposició al Govern” i ha demanat recuperar el model de diàleg i concertació amb sindicats i organitzacions empresarials que es va impulsar a l’anterior legislatura amb el Govern Antich, quan es va signar el Pacte de Competitivitat. El diputat del PSIB-PSOE ha recordat que aquell acord va aconseguir la pau social i una davallada durant sis mesos de la xifra d’atur. Diéguez ha dit que s’ha de llençar un missatge d’optimisme a la societat, amb una resposta unitària i concertada de tots els grups polítics a la crisi, per combatre l’actual clima de pessimisme que hi ha en la societat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube