Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern que actuï de manera immediata per fer front a la crisi de transport aeri

Barceló i BorràsEl Grup Parlamentari Socialista ha registrat per la via d'urgència una proposició no de llei que reclama al Govern la posada en marxa, amb caràcter immediat, de mesures que donin resposta a l'agreujament de la delicada situació de les connexions aèries que ha suposat el cessament d'activitat de Spanair.

Els diputats Joana Barceló i Damià Borràs han explicat la necessitat d'activar de forma urgent de tots els mecanismes que permetin donar resposta tant a la situació actual com a la que es pot produir durant el proper hivern.

Barceló ha recordat que en el cas de Menorca el cessament d'activitat d'aquesta aerolínia s'afegeix a la reducció d'un 16% de places que ha patit l'illa aquest hivern. La diputada considera que davant "d'aquesta alarmant situació és fonamental l'acció de les institucions públiques". Per això demanda que es convoqui "urgentment la Mesa de Transport de les Illes Balears amb la participació dels consells insulars i dels diferents grups polítics del Parlament per tal de construir el full de ruta que permeti garantir la connectivitat no només a l'estiu sinó també a l'hivern. Una mesa que aglutini tots els esforços de cadascuna de les illes, perquè cada illa té una problemàtica específica de connectivitat".La diputada socialista ha insistit en la necessitat d'aquesta convocatòria atenent a "l'impacte que la decisió té pel que fa a la mobilitat, al increment de preus que comencen a aplicar d'altres companyies, en el benestar dels ciutadans i en l'economia de cadascuna de les illes". En aquest darrer aspecte també ha expressat la preocupació del Grup Socialista per l'increment de l'atur --tant en llocs de feina directes com indirectes- del tancament de Spanair i espera que les companyies que prenguin el relleu en les rutes que deixa vacant aquesta aerolínia “tinguin en compte a les persones que s’han quedat sense feina”

Barceló també ha recordant que la millora de la connectivitat aèria, especialment a l'hivern va ser "un objectiu al que president Bauzà es va comprometre al mes de setembre. Es imprescindible l'actuació urgent del Govern que no es pot conformar a pensar que hi haurà companyies disposades a assumir freqüències. No podem viure de probabilitats. Hem d'incidir directament, actuant i comprometent l'acció de govern amb la restitució i millora de la connectivitat de cadascuna de les illes".

Per la seva banda Damià Borràs argumenta que no es pot esperar a l'arribada de la temporada d'estiu per tal que les companyies incrementin horaris i freqüències de vol "per recuperar la mínima connectivitat imprescindible amb Madrid i Barcelona. Per això demanem al Govern que elabori, amb caràcter immediat, un Pla d'Acció destinat a recuperar de manera efectiva i immediata, la pèrdua de connexions aèries". En aquest aspecte el diputat ha recordat que la decisió de Spanair deixa Menorca sense connexions directes amb Madrid i només amb dues freqüències diàries a Barcelona "en uns horaris que dificulten molt la connectivitat amb vols internacionals i que fan totalment impossible que els

Borràs també ha defensat la necessitat de posar en marxa immediatament aquest Pla d'Acció per cercar "una resposta transitòria que garanteixi un mínim de vols fins que es trobi la solució definitiva". A més el diputat ha insistit en la necessitat de començar a fer feina de manera urgent tenint en compte que en aquests moments les companyies aèries estan tancant la planificació de la temporada d'hivern 2012-2013. “És el moment d'actuar a curt i a llarg termini per evitar que ens tornem a trobar amb la situació actual".Finalment tant Barceló com Borràs han demandat que el Govern compleixi amb el compromís que va adquirir al Parlament i convoqui el Pla d'Acció per al Transport Aeri en els termes establerts en el document signat per tots els grups polítics a Menorca a instàncies de la plataforma ciutadana El Transport Aeri Ofega Menorca. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube