Imprimeix
PDF

El Grup Socialista qualifica de nefasta la gestió en sanitat del Govern Bauzá i critica la continua pèrdua de qualitat

Armengol al Ple 010212La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha criticat els retalls que tant en sanitat com en educació està aplicant el Govern Bauzá, del qual ha dit “ha tret la serra elèctrica contra l’estat del benestar”. Armengol ha manifestat que mentre el PP retalla en salut i educació pública, renuncia als 400 milions d’euros que el Govern Central hauria d’aportar en concepte d’inversions estatutàries de l’any 2011 i que ajudarien a reactivar l’economia i a crear llocs de feina.

Des del Grup Socialista s’ha qualificat de nefasta la gestió de la sanitat que fa el Govern Bauzá i s’ha recordat les protestes i dimissions que s’estan produint en hospitals com el de Manacor. El portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, ha criticat durament a la consellera Castro per la seva gestió, a la qual ha acusat d’haver retallat el pressupost i haver fet augmentar les llistes d’espera a uns rècords històrics. Thomàs ha dit que al PP “no l’importa les més de 61.000 persones que estan en espera d’una consulta o les més de 14.000 persones que estan pendents d’una intervenció quirúrgica”. El portaveu adjunt ha afirmat que Castro desconeix i ignora el que està passant en la sanitat pública de les Illes Balears i l’hi ha exigit que baixi dels núvols. Thomàs ha dit que la indignació entre els professionals de la sanitat és cada dia més gran i la qualitat assistencial que reben els ciutadans és cada dia pitjor.

Hospital de Manacor

En referència a les protestes i dimissions a l’hospital de Manacor, Thomàs ha acusat a Castro de menysprear el treball i la dedicació professional dels darrers 15 anys. Durant la interpel·lació que el Grup Socialista ha presentat en el Ple del Parlament, Vicenç Thomàs ha mostrat la seva preocupació davant la situació d’amotinament dels treballadors que hi ha en el centre hospitalari, mentre el Govern Bauzá fa un discurs de normalitat

Per la seva part, el diputat Antoni Diéguez ha aprofitat una pregunta de control al Govern per denunciar que l’únic avantatge que reportarà la nova targeta sanitària que ha implantat el Govern del PP serà els beneficis econòmics de l’empresa que s’encarregarà de fer aquesta targeta. Diéguez ha dit que la nova targeta no aporta res de nou ni dur cap benefici pels ciutadans, que hauran de pagar 10 euros per la seva obtenció obligatòria.

 Tancament planta Can Misses, a Eivissa

Finalment, la diputada Pilar Costa ha acusat a la consellera de Salut, Família i Política Social, Carmen Castro, de tenir tancada la tercera planta de l’hospital de Can Misses, mentre els malalts han d’estar pels passadissos del centre hospitalari. Costa ha dit que “en set mesos, la sanitat ha retrocedit vint anys” i ha recordat que a les retallades en el pressupost i l’augment de les llistes d’espera, en aquests set mesos el Govern del PP no ha estat capaç d’obrir el nou centre de Sant Josep o l’edifici de les consultes externes de Can Misses. Per la diputada socialista, “el PP creu que invertir en la sanitat pública de tots els ciutadans és malbaratar doblers”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube