Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la iniciativa del Grup Socialista per garantir l’avortament a les Illes Balears

Thomàs al pleEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la iniciativa presentada pel Grup Socialista en la qual es reclama a l’Ib-salut a garantir l’accés a la prestació de la interrupció voluntària de l’embaràs.

El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha defensat aquesta proposició no de llei recordant que la interrupció voluntària de l’embaràs és una decisió autònoma i lliure de cada dona. Thomàs ha recordat que aquesta prestació sanitària forma part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut i per tant, l’Ib-salut està obligat a garantir-ne la seva prestació. En aquest sentit, Thomàs ha exigit que es resolgui la situació actual en la qual les dones que són derivades als centres privats han d’abonar dels seus propis recursos econòmics la intervenció, quan hauria de pagar-la l’Ib-salut.

Vicenç Thomàs ha justificat la presentació d’aquesta iniciativa davant els canvis i modificacions de criteris que ha introduït l’Ib-salut i a la no renovació dels convenis amb les clíniques privades, que posen en perill la garantia d’aquesta prestació. El portaveu adjunt del PSIB-PSOE ha acusat als responsables del Govern de voler imposar una carrera d’obstacles a les dones que decideixen interrompre voluntàriament el seu embaràs, per motius únicament ideològics.

La proposició no de llei presentada pel Grup Socialista, i que ha estat aprovada per unanimitat, reconeix el dret a la maternitat lliurament decidida i a què les dones puguin prendre la decisió inicial sobre el seu embaràs.

La iniciativa reclama garantir l’accés a la prestació de la interrupció voluntària de l’embaràs per part de l’Ib-salut, amb la confidencialitat i protecció a la intimitat, en els centres de la xarxa sanitària pública o a centres privats acreditats.

Finalment, la proposició no de llei insta a desenvolupar un pla educatiu afectiu sexual i reproductiva.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube