Imprimeix
PDF

Marc Pons acusa al PP de bloquejar la reunió del Consell Financer Interinsular per garantir el finançament

Marc PonsEl diputat del Grup Socialista, Marc Pons, ha acusat al PP de bloquejar i impedir la reunió del Consell Financer Interinsular per millorar i garantir el finançament dels consells.

Pons, que ha defensat una proposició no de llei en la comissió d’Hisenda i Pressupost del Parlament, ha manifestat que amb aquesta negativa el PP mostra la seva oposició a que els consells insulars puguin mantenir per aquest 2012 el mateix finançament que l’any 2011, perjudicant els interessos dels ciutadans de cada una de les illes. Per Pons, mentre el Govern ha augmentat el seu pressupost un 8%, ha rebaixat un 16% el dels consells insulars.

El diputat menorquí ha defensat la necessitat de què sigui convocat aquest òrgan davant les informacions segons les quals el Govern Bauzá ha decidit establir modificacions substancials del finançament en matèries de tanta rellevància social i econòmica, per als ciutadans de les nostres illes, com ara el transport públic, la promoció turística o els afers socials. Pons ha dit que la qualitat i el servei d’aquests serveis depèn directament del finançament que puguin rebre els consells insulars.

Pons ha criticat la postura del PP en la comissió d’Hisenda, que s’ha oposat a la reunió del president Bauzá amb els presidents insulars per parlar del finançament i de la seva millora.

La Llei 2/2002 de sistema de finançament dels consells insulars estableix la creació del Consell Financer Interinsular. Aquest Consell té com a funcions establir en general, tots els aspectes relacionats amb el finançament dels consells insulars i de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que, ateses les seves característiques, necessiten d'una actuació coordinada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube