Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP de destruir trenta anys de consens i avanços en la normalització lingüística

Pons i BonetEl diputat del Grup Parlamentari Socialista, Cosme Bonet, ha acusat al PP de destruir el consens i els avanços aconseguits durant els darrers trenta anys en matèria de normalització lingüística. El diputat socialista ha manifestat que les modificacions que el Govern Bauzá pretén imposar en la llei de Funció Pública i la llei de Normalització Lingüística són la prova de la seva actuació en contra de la llengua catalana i a la discriminació a la qual la vol relegar.

Durant el debat de la proposició no de llei que el Grup Socialista ha presentat en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament, per al manteniment de l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments d’accés a la funció pública, Bonet ha acusat al PP de governar per una minoria. Per al diputat socialista, les modificacions que imposa el Govern per a convertir el català en un mèrit i no un requisit és una discriminació al posar l’accés a la funció pública per davant el dret que té un ciutadà de ser atès en aquesta llengua en l’Administració Pública.

Cosme Bonet ha recordat el consens que hi ha hagut en els darrers trenta anys entre totes les forces polítiques en matèria de normalització lingüística, reflectit fins i tot en la reforma de l’Estatut d’Autonomia del 2007. Un consens, ha dit Bonet, que ara el PP trenca amb l’únic argument d’un programa electoral que el diputat socialista ha qualificat de “quita y pon” on a vegades es compleix i a vegades es deixa de complir.

El diputat del PSIB-PSOE ha recordat les més de deu mil al·legacions presentades contra aquesta modificació i ha acusat al PP de voler eliminar així el català ja que permetrà que, en el futur, la única llengua que es pugui exigir per treballar a l'administració pública sigui el castellà. Bonet ha dit que s’està vulnerant tant la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube