Imprimeix
PDF

Els serveis sanitaris a Menorca empitjoren de dia en dia amb el Partit Popular

Cristina RitaLa diputada socialista Cristina Rita denunciarà en el Parlament que els serveis sanitaris que utilitzen els menorquins estan empitjorant dia rere dia. Un fet que, segons explica, "s'ha fet patent darrerament amb l'anunci que les unitats sanitàries des Mercadal i Sant Lluís reduiran les hores d'atenció als usuaris".

El Sistema de Salut de Menorca que es fonamenta en un hospital general, cinc centres de salut i quatre unitats sanitàries que presten la seva atenció a unes 91.000 persones, moltes més en època estival. La diputada menorquina adverteix que aquest Sistema "es veurà afectat pels retalls que s'estan aplicant a la sanitat pública de les illes Balears pel nou govern del Partit Popular".

Rita afegeix que "al tancament d'algunes hores d'atenció de les unitats sanitàries s'uneix que no es cobreixen les baixes del personal sanitari ni per malaltia ni per vacances". Aquest darrer fet també està passant actualment tant als centres de salut com al propi Hospital Mateu Orfila “on tampoc s'estan renovant els contractes a aquelles especialistes que el finalitzen. Prova d'això és que hores d'ara ja hi ha cinc especialistes manco: un hematòleg, unotorrí, un psiquiatra, un anestesista i un ginecòleg”. Així mateix Rita té coneixement de que “s'han eliminat més de 10 persones d'infermeria i més de deu auxiliars. Conseqüència de tot això, és que les llistes d'espera s'han incrementat un 50%, tant en cirurgia com en les consultes externes”.

Cristina Rita s'uneix amb aquesta denúncia pública a la manifestada fa uns dies pel batle des Mercadal que ha vist disminuïda l'atenció sanitària dels seus veïns i veïnes, i anuncia que presentarà diverses iniciatives en el Parlament per demanar que els serveis sanitaris de Menorca tornin, al manco, a la situació que tenien el primer semestre de 2011, quan els socialistes van deixar la seva gestió.

En primer lloc presentarà una Proposició No de Llei instant a la conselleria de Salut, Família i Benestar Social del Govern de les Illes Balears a restituir les places dels serveis especialitzats els contractes dels quals no han estat renovats. També instarà a la conselleria a potenciar el funcionament l'Hospital Mateu Orfila suprimint qualsevol mesura que perjudiqui el normal funcionament del centre hospitalari i minvi la qualitat assistencial que reben les persones ateses.   
 

Així mateix també presentarà una Proposició No de Llei instant a restituir les hores setmanals d'atenció primària que es prestaven tant as Mercadal com a Sant Lluís. 

També farà diverses preguntes a la consellera de Salut, Família i Benestar Social sobre les llistes d'espera a l'Hospital Mateu Orfila, i sobre aquell personal que, amb qualsevol tipus de contracte, l'hagi acaba i no se l'hagi renovat. 

També preguntarà a la consellera sobre si és cert, en aquest moments de retalls econòmics, s'ha comprat un densitòmetre a l'Hospital Mateu Orfila per 20.000€ i sense cap tipus de concurs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube