Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la “tortura administrativa” de les dones que volen avortar a Balears

Thomàs i Diéguez Antoni Diéguez denuncia que la Conselleria té més de 200 factures de dones que han hagut d'avançar el pagament i no sap com tramitar-les

Palma, 13/2/2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat avui que la Conselleria de Salut té “per damunt la taula, més de 200 factures” de dones que han hagut d'avançar el pagament d'una interrupció voluntària de l'embaràs, i que “no sap com tramitar-les”. Tot i que la Conselleria va anunciar que canviaria el sistema i pagaria directament a les clíniques privades les operacions, “la realitat és que no s'ha fet” i a dia d'avui les dones continuen havent d'avançar el pagament, ha denunciat el diputat Antoni Diéguez.

Diéguez ha explicat que la Conselleria ha volgut disfressar d'estalvi una mesura de caire ideològic, motivada per la pressió d'algunes associacions de la dreta radical que tenen molta influència en el Govern de J.R.Bauzá.

No hi ha cap estalvi, primer perquè la Conselleria haurà de seguir pagant cadascuna de les interrupcions, i segon perquè, a més, la resolució unilateral dels convenis amb les clíniques privades farà que se les hagi d'indemnitzar”, ha explicat. Segons Diéguez, la Conselleria ha renunciat “unilateralment de mutu acord” els convenis, i ara “no saben com han de pagar les factures”. Per fer pagaments reiterats a un mateix proveïdor, la llei obliga a tenir un conveni o treure un concurs. “Com han resolt el conveni, ara no tenen marc legal per pagar les factures”, ha explicat.

El diputat ha opinat que aquest és un cas clar de “tortura administrativa” contra les dones, que no tan sols veuen vulnerat el seu dret fonamental -reconegut per llei orgànica- sinó que a més estan obligades a pagar la factura, una actuació “completament il·legal”. El Govern vulnera també el seu dret a la intimitat i, finalment, “no saben com pagar” el doblers que han avançat.

No s'ha guanyat ni en eficiència ni en eficàcia” ha denunciat Diéguez. A més, s'està “jugant amb la salut física i psíquica de les dones de la nostra comunitat, per motius completament ideològics”. Pot ser les úniques intervencions que s'estalvien són les que es facin clandestinament, posant en perill la salut de la dona, ha explicat. I si hagués qualque problema, la Conselleria seria la responsable.

La IVE és una de les qüestions que el Grup Socialista presentarà en el plenari de demà, on també denunciaran el desgavell, la irresponsabilitat i el caos que viu la Conselleria de Sanitat, que pren decisions d'esquena als professionals, sense consens de cap tipus, i que ja ara ha provocat l'empitjorament de l'atenció sanitària dels ciutadans i ciutadanes de Balears.

El decret de garanties de les llistes d'espera “s'està vulnerant cada dia”, ha denunciat el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, qui demà demanarà al Govern que posi en marxa “un pla de xoc” per a les llistes d'espera quirúrgiques. Thomàs també demanarà la retirada de la nova targeta sanitària, que només té afan recaudatori (10 milions d'euros) i s'ha convertit en una “barrera a l'accés al dret a l'atenció sanitària”. Thomàs presentarà una interpel·lació en què també instarà al Govern a desenvolupar el Pla d'accions sanitàries en l'àmbit sociosanitari, i presentar un projecte per a l'antic edifici de Son Dureta en els propers 3 mesos.

La interpel·lació que presentarà Thomàs inclou, entre altres aspectes, la retirada del Projecte Ibsalut 2020, restablir la Gerència d'Atenció Primària, recuperar la contraprestació econòmica pels treballadors de l'Ibsalut que estiguin en condició d'incapacitat temporal i constituir una taula per la sostenibilitat del sistema sanitari públic amb els agents socials i els partits polítics amb representació parlamentària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube