Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern un pla d’actuacions urgents per assegurar les connexions aèries durant els mesos d'hivern

xicotarresultEl Grup del PSIB-PSOE presentarà una moció per instar al Govern de les Illes Balears a la posada en marxa juntament amb l’Estat d’un pla d’actuacions urgents que assegurin la connectivitat aèria de l’Aeroport d’Eivissa durant l'hivern, amb horaris i preus que s’ajustin a les necessitats dels residents. La moció, que defensarà el Grup Socialista al Parlament, inclou la petició de modificar les condicions del servei públic dels vols entre illes, per establir una tarifa màxima de 30 euros. A més es proposa la declaració o concurs públic de les connexions amb Barcelona i Madrid, amb preus màxims de 40 i 50 euros, respectivament, amb horaris que permetin realitzar el trajecte d’anada i tornada en un mateix dia. La proposta també inclou la mesura de rebaixar les taxes aeroportuàries que paguen les companyies, atenent al concepte d’insularitat.

El diputat Xico Tarrés, acompanyat de Vicent Torres, ha explicat aquest matí el contingut d'aquesta iniciativa parlamentària, que es justifica per la necessitat de “reaccionar davant la situació insostenible que s’ha produït aquest hivern, amb la pèrdua de connexions aèries per la cancel·lació de les polítiques de promoció turística i la fallida d’Spanair”. Tarrés ha recordat que hi ha dos sectors molts concrets que es veuen afectats per la pèrdua de connexions d'aquest hivern. Per un costat el dels residents a l’illa, que s’han trobat amb la problemàtica inesperada del tancament d’Spanair. De l’altre, el sector turístic, que aquest hivern ha vist com Eivissa ha perdut 15.000 passatgers internacionals per la decisió del Govern Balear de cancel·lar les accions de promoció que es realitzaven de manera conjunta amb les companyies aèries.

Demà mateix, en la sessió plenària del Parlament, Xico Tarrés preguntarà al conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, quins fruits han donat les polítiques del Govern per millorar la connectivitat internacional d’Eivissa durant els mesos d’hivern. Tarrés diu que s’ha de posar de manifest que el canvi de rumb de l’executiu balear ha suposat un fre a les polítiques iniciades la passada legislatura, que varen permetre iniciar la temporada de vols regulars a final de març i mantenir connexions durant tot l’hivern amb el Regne Unit, Alemanya i Itàlia.

En l’àmbit estrictament turístic, a més de demanar la rebaixa de les taxes aeroportuàries, la moció que s'elevarà a totes les institucions també inclou l’elaboració d’un pla estratègic per a la desestacionalització, amb les mesures concretes a desenvolupar, l’estudi, debat i proposta sobre el tema de la fiscalitat desestacionalitzadora, i potenciar els productes turístics diversificats i no estacionals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube