Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern Balear que concreti ja la proposta de Declaració d'Obligació de Servei públic que presentarà a Foment

RDp transport aeri menorca El grup socialista al Parlament de les Illes Balears presenta al Ple de dia 14 una pregunta i una moció relacionades amb les possibles solucions a les dificultats de connexions aèries que pateixen les Balears -especialment Menorca i Eivissa- que el Govern Balear planteja al Ministeri de Foment.

L'autora de la moció, la diputada Joana Barceló, ha detallat que cal fer feina "urgentment tant a curt com a mig termini". En aquest sentit ha recordat que el cessament d'activitat d'Spanair juntament amb els retalls en les connexions que han aplicat d'altres companyies ha provocat que a Menorca, en aquests moments, "s'hagin perdut a l'entorn de 111.000 seients, el que suposa una pèrdua de connectivitat un 21'9% inferior a la de l'hivern passat". 

La diputada ha emfatitzat que aquesta pèrdua de connexions suposa un "greu perjudici per la pròpia vida dels ciutadans de Menorca i Eivissa fonamentalment i té uns efectes duríssims sobre l'economia, tant per a les empreses que necessiten sortir de Menorca per fer tot tipus de gestions, com pel que fa a referència a la part turística. L'exemple més clar és la situació del turisme del IMSERSO". 

Davant d'aquesta realitat Barceló considera que "no podem deixar de moure'ns pensant q a partir de finals de març o principis d'abril s'aniran recuperant les connexions" de la temporada alta i reclama "negociacions

urgents" amb les companyies aèries. En aquest sentit la moció insta al Govern de la CA a "acordar amb l'Estat un pla d'actuacions urgents per recuperar, millorar i garantir les justes connexions diàries amb Madrid i Barcelona de les illes de Menorca i Eivissa aquesta temporada baixa".

A mig termini, de cara a la propera temporada d'hivern, Barceló ha demanat que es clarifiqui quin és el plantejament que el Govern autonòmic presenta a l'executiu del Estat. En la moció s'insta al Govern de la Comunitat autònoma a "acordar amb l'Estat la Declaració de Servei Públic per les connexions de Menorca i Eivissa amb la península al hivern, que garanteixi la suficiència de places, horaris que permetin un dia de treball sense pernoctar i preus per a tots no superiors als 40 euros a Barcelona i 50 a Madrid per trajecte". També es demanda que es modifiqui la Declaració de Servei Públic dels vols entre illes "garantint la suficiència de places i horaris i preus per a tots no superiors als 30 €".

En relació a la Declaració entre les illes menors i la península Barceló s'ha mostrat preocupada per les declaracions dels representants del Govern i del Estat. "Ens preocupa que per una banda el Sr Delgado demana a l'Estat aquestes Obligacions de Servei Públic amb aplicació efectiva per a les illes menors en temporada baixa, però per l'altre banda i el Sr Rodríguez delegat del Govern del Estat hagi assenyalat que no optaven per aquesta declaració d'OSP". 

D'altra banda en la moció també es "s'insta al Govern del Estat a reduir les taxes aeroportuàries a les companyies aèries que operen a les Balears així com les taxes de navegació aèria als tres aeroports de la comunitat, i d'una

manera significativa a la temporada baixa atenent al concepte d'insularitat". En aquest aspecte la diputada hareiterar "el suport" del grup socialista al Govern Balear en les negociacions que està mantenint amb l'executiu estatal. 

Finalment la moció que presenta Barceló recull tres propostes per desestacionalitzar en l'àmbit turístic. En primer lloc s'hi demana que "en un termini de sis mesos, i des de la concertació de la Mesa del Turisme, s'elabori un Pla Estratègic per a la desestacionalització de cadascuna de les illes amb mesures concretes a desenvolupar". En segon s'insta la "constitució d'una Mesa oberta a la participació social, política i institucional, per l'estudi, debat i proposta sobre el tema de la fiscalitat desestacionalitzadora". En tercer lloc es demanda al Govern que treballi "conjuntament amb Consells i Ajuntaments per la potenciació, estructuració i promoció dels productes turístics diversificats i no estacionals".

Destacar també que durant aquesta compareixença el diputat menorquí al Congrés de Diputats Guillem Garcia Gasulla ha explicat que properament el grup socialista de la Cambra Baixa presentarà preguntes en comissió parlamentària per intentar clarificar la postura del Govern del Estat respecte a les dificultats de connectivitat aèria de Balears i en especial d'Eivissa i Menorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube