Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica la deriva a IB3 amb la degradació i manipulació dels informatius

Bonet i CostaEls diputats Cosme Bonet i Pilar Costa han denunciat la degradació i manipulació política dels informatius a IB3 i han afirmat que l’actual situació està duent a l’Ens Públic de la Ràdio i Televisió de les Iles Balears a la deriva.

Costa ha denunciat casos concrets de manipulació partidista i ingerència política i ha dit que demanarà explicacions demà als responsables de l’Ens Públic durant la sessió de control en el Parlament. La diputada socialista ha afirmat que “no es recordava una situació igual des dels pitjors temps en que Matas i Umbert estaven al capdavant d’IB3”. En aquest sentit, Cosme Bonet ha recordat el consens assolit en la legislatura passada al voltant de la llei d’IB3, que havia de servir per acabar amb la utilització partidista de la ràdio i televisió públiques. Per Bonet, el PP ha trencat aquest consens i està incomplint el contingut d’aquesta llei. “En set mesos s’ha destruït el treball professional i objectiu dels darrers anys”, ha dit.

El PSIB-PSOE ha acusat al PP de no voler assolir cap consens en el nomenament del director general i d’haver bloquejat la negociació. “El Govern no s’ha posat en contacte amb l’oposició per consensuar un nom des del passat mes d’agost”, ha dit. A més, ha acusat al PP de nomenar comissaris polítics al capdavant de l’Ens per exercir el control i la manipulació.

Des del Grup Socialista, Cosme Bonet ha acusat, a més, al Govern del PP de condemnar a les productores del sector audiovisual a la desaparició. Bonet ha manifestat que les decisions que s’estan prenent per la direcció d’IB3 estan abocant a l’atur a molts de professionals del sector, i que pot acabar convertint la programació de la televisió en un “canal de pel·lícules del far west”. Pel diputat del PSIB-PSOE, hi ha una voluntat manifesta del Govern per destruir sistemàticament al sector de productores audiovisuals de les Illes i privatitzar finalment IB3. Cosme Bonet ha recordat el pla de viabilitat econòmica que va aprovar el Consell d’Administració de l’Ens Públic per fer front als pagaments a les empreses del sector, i que ara s’ha paralitzat.

Els diputats del Grup Socialista han anunciat que durant la comissió de control sobre la Ràdiotelevisió de les Illes Balears del Parlament presentaran diferents preguntes sobre l’actual situació de l’ens referides als informatius de la televisió, a la dimissió del gerent, a les mesures previstes per impulsar el sector audiovisual o relativa al català com a llengua vehicular de la programació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube