Imprimeix
PDF

El Grup Socialista demana la retirada del Projecte IBSalut 2020 pel rebuig generalitzat del sector

Vthomas en comissióEl portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, a la consellera Carmen Castro: “Si vol fer les coses amb consens, retiri el pla i aturi les decisions unilaterals, arbitràries i molt discutibles” que ha pres

Palma.- 15/2/2012.- El Grup Socialista ha demanat la retirada del Projecte IBSalut 2020, que la Conselleria de Salut ha elaborat d'esquenes als professionals, sense cap diàleg ni consens, i que ha rebut el rebuig generalitzat del sector sanitari a Balears. Així ho ha denunciat el portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, durant la compareixença de la consellera Carmen Castro en la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears.

Des que es va publicar el projecte, fa més de tres mesos, vostè no s'ha reunit amb ningú, no ha contestat cap al·legació, i ara ens diu que demà presentarà un document que incorpora alguns dels suggeriments rebuts. Això no és dialogar ni cercar el consens” ha dit el portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs.

Thomàs ha considerat que la Conselleria “du 8 mesos de decisions motivades per un escenari de retalls” que ja “han reduït la cartera de serveis i la qualitat assistencial” que reben els ciutadans de les Illes Balears. “No ho dic jo, ho diuen les associacions del sector, el Sindicato Médico, els col·legis professionals, UGT o CCOO, entre d'altres” ha argumentat.

El diputat socialista ha lamentat que ara, després de tres mesos de silenci, la Conselleria anuncii que presentarà un document “que ni és oficial ni és definitiu”, però ja du mesos prenent decisions en aquesta política de fets consumats que, a més, ha hagut de rectificar en nombroses ocasions per l'oposició dels professionals.

Aturi aquest pla i el faci participatiu”, li ha recomanat Thomàs, qui ja s'havia posat a disposició de la consellera per treballar el pla estratègic amb representants del sector, en grups sectorials de treball.

La situació econòmica és complicada, ha reconegut el socialista, però ha criticat que la Conselleria hagi prioritzat l'estalvi per damunt les necessitats dels ciutadans. Al pressupost de Sanitat li manquen 211 milions d'euros i els retalls ja s'estan notant.

Thomàs ha demanat també no posar en qüestió la professionalitat del personal sanitari. “Qui pren les decisions és vostè” ha dit.

Finalment, el diputat ha trobat sorprenent que el Projecte Ibsalut 2020 dediqui tota una part a “culpabilitzar” als ciutadans pels seus hàbits poc saludables i als professionals sanitaris per la seva suposada mala gestió dels recursos públics (receptes de medicaments, per exemple).

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube