Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de “decretazo” en contra la protecció del territori la nova normativa urbanística

CarboneroEl diputat del Grup Parlamentari Socialista Jaume Carbonero ha qualificat d’autèntic “decretazo” la nova normativa urbanística aprovada pel Govern del PP i que “serà barra lliure a la desprotecció d’espais naturals i a les agressions al paisatge de les Illes Balears”.

Carbonero ha dit que el decret llei de Mesures Urgents aprovat pel Govern suposa una desregulació importantíssima del marc urbanístic de la Comunitat Autònoma, agredint el paisatge i el medi ambient. En aquest sentit ha dit que amb la derogació de la Llei 4/2008, espais d’un important valor paisatgístic com Cala Blanca o ses Fontanelles deixen d’estar protegits i tornen a ser urbanitzables. El diputat socialista ha lamentat que el Govern no hagi treballat per redactar una llei del sòl i en canvi hagi fet tot el contrari, eliminar els instruments legals que regulaven el creixement urbanístic de les Illes.

Jaume Carbonero ha dit que aquesta nova normativa és una barra lliure al creixement desmesurat i que l’únic objectiu que té és l’eliminació dels instruments de protecció territorial. El diputat ha dit que la exoneració als ajuntaments per adaptar-se als plans territorials vol dir en la pràctica “que els consistoris podran fer el que vulguin, sense cap limitació i sense tenir que adaptar-se al planejament superior”.

En referència a les parcel·lacions il·legals, Carbonero ha afirmat que “suposa legalitzar la infracció urbanística a la carta” al donar a cada ajuntament la possibilitat o no de legalitzar-ho. Per Carbonero, “és el món a l’inrevés”, atorgant beneficis als infractors urbanístics i creant més inseguretat jurídica.

Finalment, el diputat socialista ha criticat la pràctica que està utilitzant el Govern Bauzá de legislar mitjançant el decret llei, una fórmula reservada a casos d’urgència però que el PP ha convertit en habitual. Carbonero ha qualificat de via “democràticament lamentable” la derogació de lleis a través d’un decret llei i ha manifestat l’esperança que quan el text arribi al Parlament es pugui tramitar com a llei.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube