Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta la negativa del PP al pla de xoc per a la millora de les connexions aèries de Menorca i Eivissa

GPSLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Joana Barceló, ha lamentat el vot en contra del PP a la proposta per millorar i garantir les connexions aèries de Menorca i Eivissa amb Madrid i Barcelona durant aquesta temporada baixa. Barceló ha criticat la manca de compromís del PP amb un tema tant sensible, de tanta importància per aquestes illes i que tanta repercussió ha tengut després del tancament d’Spanair.  

El vot en contra del PP a la millora de les connexions aèries de Menorca i Evissa s’ha produït durant el debat de la moció sobre política turística que el Grup Socialista ha presentat avui en el Ple del Parlament. 

La resta de punts de la moció presentada pel Grup del PSIB-PSOE ha comptat amb el suport de la resta de grups polítics del Parlament, després d’acceptar les aportacions del PP, i han estat aprovats per unanimitat. Entre aquests punts destaca instar a la declaració de servei públic per les connexions aèries de les illes de Menorca i Eivissa amb la península a l’hivern, garantint la suficiència de places, horaris i preus. Entre els punts d’acord també s’ha aprovat la petició per instar al Govern de l’Estat la reducció de les taxes aeroportuàries a les companyies que operin a les Illes Balears atenent al concepte d’insularitat, així com als tres aeroports, especialment en temporada baixa. També ha comptat amb el vot favorable de tots els grups la petició de treballar per a recuperar i millorar la connectivitat per a la propera temporada baixa. 

La proposta del Grup Socialista que ha estat aprovada pel Parlament insta al Govern a elaborar un Pla Estratègic per a la desestacionalització en cada una de les illes, des de la concertació de la Mesa de Turisme i amb la cooperació de les Meses Municipals. A la vegada, s’ha acordat debatre sobre la fiscalitat desestacionalitzadora, oberta a la participació social, política i institucional. 

La moció sobre política turística també ha instat al Govern a treballar conjuntament amb els consells insulars i els ajuntaments per la potenciació i promoció dels productes turístics diversificats i no estacionals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube