Imprimeix
PDF

Més de 500 persones participen a partir de demà en 12 Congrés del PSIB-PSOE

Logo congreso negativo “La resposta socialista” és el lema del Congrés, que vol donar solucions als problemes actuals dels ciutadans i ciutadanes des dels valors de la socialdemocràcia

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, intervendrà en la sessió inaugural i la vicesecretària general, Elena Valenciano, en el tancament


Palma, 24/2/2012.- Més de 500 persones, entre delegats, participants socials, convidats institucionals, membres de l'organització i altres participaran, a partir de demà, en el 12 Congrés del PSIB-PSOE, que té lloc en el Conservatori Superior de Música i Dansa (C/Alfons el Magnànim, 64, Palma).

La resposta socialista” és el lema d'aquest congrés, amb el qual els i les socialistes de Balears debatran i decidiran “com donar resposta a les preguntes i problemes que té la societat actualment, des dels nostres valors”, ha explicat Rosamaría Alberdi, secretària d'Organització.

Alberdi ha explicat que, durant aquests dies i en tota la feina feta prèviament al Congrés, els i les socialistes han reflexionat sobre com afrontar problemes “com la crisi que ens han portat les polítiques neolliberals i uns mercats sense control, l'atur, la reactivació de l'economia, i molt especialment, la defensa dels drets bàsics i un estat del benestar, que està destruint de manera ràpida i sense ànima el Partit Popular”. I “quan dic sense ànima vull dir sense la mínima sensibilitat que s'ha de tenir en front dels més febles”, ha afegit.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, intervendrà en la sessió inaugural i la vicesecretària general, Elena Valenciano, en la cloenda.

Delegats, Esmenes i Votacions

Un total de 297 delegats de la militància del PSIB-PSOE, 15 delegats de Joventuts Socialistes de les Illes Balears i dos delegats sectorials (Educació i Participació Ciutadana) debatran i esmenaran la Ponència Marc, que és el document que marcarà les principals línies d'acció socialista a Balears els propers quatre anys.

Podeu trobar la Ponència Marc al link: http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/ponencia-marc-xii-congres-psib-psoe?category_id=8 .

Les agrupacions han presentat un total de 679 esmenes, de les quals, fins ara, 116 han estat denegades i la resta incloses d'alguna manera (acceptades, subsumides o transaccionades). Les esmenes fins ara denegades encara poden ser discutides i incloses en el congrés. 

A més, els 312 delegats elegiran el nou o nova secretària general del PSIB-PSOE i els òrgans de govern del partit. En concret, tenen dret a vot els 212 delegats de Mallorca, 38 de Menorca, 40 d'Eivissa i 7 de Formentera, així com els 15 delegats de JSIB. Els dos delegats sectorials només tenen vot en les comissions sectorials, no en l'elecció dels òrgans executius.

Fins ara, dues persones s'han presentat com a pre-candidates a la Secretaria General del PSIB-PSOE: Francina Armengol, actual secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, i Carles Bona, representant de la corrent Renovació Socialista. Ambdós són, a més, delegats de les seves respectives agrupacions, al Congrés.

Els òrgans que es trien en el Congrés són la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, el Comitè d'Ètica i dos representants del PSIB en el Comitè Federal del PSOE. També es triaran 20 dels 60 membres del Consell Polític del PSIB-PSOE, mentre que la resta són triats pels congressos de les federacions, l'agrupació insular i JSIB. (Al Consell Polític s'afegeixen després els membres nats, que són membres de l'executiva i altres càrrecs orgànics.).

Un Congrés més obert i participatiu que mai

Apart dels delegats, que han estat triats per votació des de les agrupacions locals en funció del nombre de militants de cada agrupació (un delegat cada 10 militants o fracció superior a 5), aquest Congrés compta amb la presència de 156 participants. Els participants són persones que no necessàriament són militants, però simpatitzen i volen contribuir al projecte socialista a Balears. Els participants tenen dret a veu en les comissions i en el debat de les esmenes en el ple, però no a vot.

També hi haurà convidats institucionals, membres de l'executiva que surt, un ample equip d'organització, etc... entre els presents en el Congrés.

Agenda provisional

Atenció: Els horaris són aproximats.

L'agenda pot canviar en funció de l'evolució normal del congrés.

Dissabte, 25 febrer

08.30–09.30 h Lliurament d’acreditacions i documentació als mitjans.

10.15 h OBERT ALS MITJANS: Inauguració Congrés

 • Dictamen de la Comissió de Credencials

 • Constitució del XII Congrés a càrrec de la Secretària d’Organització

 • Elecció de la Mesa del Congrés

 • Benvinguda a càrrec del President de la Mesa

 • Elecció de la Comissió Electoral i obertura del termini per a la presentació de candidatures a la Secretaria General (fins a les 13:00)

 • Intervenció del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba (senyal realitzada per als mitjans audiovisuals )

 • Informe gestió del òrgans del PSIB-PSOE per part del secretari general, Francesc Antich

A PARTIR D'AQUI, A PORTA TANCADA

 • Torns a favor i en contra gestió dels òrgans del PSIB-PSOE.

 • Votació de la gestió dels òrgans del PSIB-PSOE.

13.00 h - Finalitza el termini presentació candidatures a la Secretaria General

13.30 h OBERT ALS MITJANS

 • Informe de la Comissió Electoral

 • Proclamació candidatures a la Secretaria General

 • Discursos dels candidats (20 minuts per candidat)

15.00 h Dinar

16.30 h (IMATGES) Votació candidatura/es a la Secretaria General del PSIB-PSOE

17.30 h - Recompte de la votació.

18.00h (OBERT)

- Proclamació del/a nou/nova secretari/a general

- Salutacions i breus paraules del nou/nova secretari/a general

18.30 h - Constitució i designació de les Comissions

- (IMATGES) Debat en comissions

18.30 h - Obertura del termini per la presentació candidatures als òrgans del PSIB- PSOE

Diumenge, 26 febrer

09.30h Tancament del termini per la presentació candidatures als òrgans del PSIB- PSOE

09.30 h Debat i aprovació dels dictàmens de les comissions

12.00-13.00 h (IMATGES) Votació òrgans del PSIB-PSOE

13.00 h OBERT ALS MITJANS

Acte de cloenda

- Proclamació de resultats
          - Constitució de la nova executiva

- Intervenció de la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano

- Intervenció de clausura del/a nou/va secretari/a general

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube