Imprimeix
PDF

Els delegats i delegades del 12 Congrés aproven l’informe de gestió del PSIB-PSOE

Logo congreso negativo Antich reivindica les polítiques socialistes: “Mai en la història de les Balears s’havien construït tantes escoles, tantes escoletes, tants de centres de salut, tant habitatge públic”. Però reconeix que “no ho hem fet tot bé. S’ha de millorar”.

Agraeix la confiança que li ha donat el partit durant tants d’anys i s’ofereix “per que em digueu on he d’anar” . “Mai podré agrair tant confiança que aquest partit m’ha donat”

Palma, 25/2/2012.- El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, ha reivindicat avui la feina feta pels i les socialistes durant la passada legislatura, tot i els dolents resultats electorals que ha patit el PSOE en les convocatòries electorals del 2011.

 Els i les delegades han donat suport a l’informe de gestió del secretari general, amb 226 vots a favor (79,02%), 25 en contra (8,74%) i 35 (12,23%) abstencions.

 “A pesar de que la derrota hi és, i que hem de prendre mesures, no podem oblidar la molt bona feina feta en els darrers anys”, ha opinat Antich davant els més de 300 delegats i delegades acreditades en el 12 Congrés del PSIB-PSOE. “Mai en cap època democràtica anterior s’havien construït en aquesta comunitat autònoma ni tantes escoles ni tantes escoletes, ni tants de centres de salut, ni s’havia invertit tant mai en política de vivenda”, ha dit.

 Ha rebutjat la tan sonada crítica a “la festa” que darrerament fa el govern del Partit Popular a la gestió dels socialistes. “Aquesta era la festa: un govern que es va trobar una economia privada paralitzada. Un govern que estava invertint en polítiques socials i que estava donant feina i servei als ciutadans”. I tot això “en una època de grans dificultats”, ha recordat. “Mai en la historia de les Illes Balears s’havia fet una inversió com aquella: 3.000 milions d’euros per activar l’economia, amb un al·luvió de mesures destinades a combatre la crisi”.

 Antich ha defensat que les polítiques keynesianes d’estímul de l’economia aplicades a Balears varen ajudar a la comunitat a aguantar millor la crisi econòmica i també ajudaran a sortir-ne primer. Ha recordat que, tot i la crisi, Balears anava al capdavant en la creació d’ocupació a Espanya, i això va ser gràcies a la “gran feina” que es va fer des del Govern en matèria de promoció d’ocupació, de cercar consens i mesures amb els agents socials i econòmics. Finalment, el secretari general ha reivindicat els grans avenços històrics aconseguits a Balears gràcies al consens i la coordinació amb el govern socialista a Madrid. En matèria turística, però també en matèria de finançament, amb un sistema que va posar fi a la injustícia d’un sistema del PP que ens deixava 21 punts per davall la mitjana estatal.

 “Està clar que hi ha coses que ajudaren a perdre les eleccions. Hem de fer autocrítica per assegurar que no torni passar”, ha dit. Entre els motius de la desafecció dels votats d’esquerres cap al PSOE, Antich ha destacat les dificultats de governar en coalició amb altres partits, els problemes de corrupció dels socis de govern, o els de tresoreria dels darrers mesos de govern. “Però si realment hi ha una cosa que ens ha afectat ha estat la crisi, una crisi que ha afectat a moltes famílies i ha posat a molta gent en una situació de grans dificultats”.

 Per això, el Govern socialista va prendre mesures fiscals i de protecció social, per ajudar als que pitjor ho estaven passant. I, amb totes les dificultats, i malgrat no s’aconseguiren fer totes les coses que es volien fer, es va prioritzar cobrir els serveis bàsics, com educació, sanitat, serveis socials, “serveis prioritaris i necessaris per a tots i totes”. I es varen fer moltes coses “que valen la pena”, en fiscalitat, en política social, en transparència, en sostenibilitat.

 Ara toca reflexionar per recuperar de forma genuïna l’aposta socialdemòcrata, l’aposta social, ha dit. Una derrota tan important implica canvis. “Però no tingueu cap dubte que la nostra gent ha fet i seguirà fent molta feina”. Antich ha defensat que el Partit necessita canvis perquè “la gent té nous reptes i demana noves respostes”, ha dit.

En clau interna, Antich ha agraït al Partit tota la confiança depositada en ell en els darrers anys, quan ha estat batle, diputat, president del Govern, diputat a Madrid i ara Senador. “Estic a la vostra disposició perquè em crideu i em digueu on he d’anar. I mentrestant, en el Senat, jo intentaré reformar-lo perquè sigui una vertadera cambra de representació territorial”, ha conclòs.

 Francesc Antich ha estat secretari general del PSIB-PSOE des del 2000, els tres mandats màxims que permeten els estatuts socialistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube