Imprimeix
PDF

Francina Armengol, nova secretària general del PSIB-PSOE

web 1Francina Armengol ha estat proclamada nova secretària general del PSIB-PSOE amb un 67% dels vots emesos.

 

Armengol ha agraït a tots els delegats i delegades del 12è Congrés del PSIB-PSOE el seu suport i ha afirmat que a partir d’avui és la secretària general de tots i totes els socialistes de les Illes Balears. “Començam a partir d’ara a fer feina junts per a construir l’alternativa socialista per al 2015”, ha afirmat.

 

La nova secretària general ha emplaçat a tots els militants i simpatitzants socialistes a treballar de forma intensa per a fer una oposició útil, per a donar les respostes que la ciutadania demanda a l’actual situació.

 

Armengol, que ha afirmat sentir-se emocionada per la responsabilitat del nou càrrec, ha volgut donar una missatge especial d’agraïment a Francesc Antich, del qui ha dit “és un company extraordinari amb el que sempre he treballat des d’una gran confiança”. Francina Armengol també ha volgut destacar en el moment de la seva proclamació a les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, a l’Agrupació Socialista d’Inca i a la seva família.

 

Durant la seva intervenció després d’haver estat proclamada, Francina Armengol ha dit que vol “un PSIB-PSOE més obert, més disciplinat i més transparent” i ha destacat la voluntat de debatre conjuntament entre tots per a fer l’alternativa al PP.

 

 

Un partit útil a la societat

En el discurs previ que Armengol ha dirigit als delegats per demanar-l’hi el vot, la nova secretària general ha assegurat el seu compromís per a liderar un partit útil a la societat, treballant des d’un lideratge col·lectiu per fer un Partit Socialista més fort.

 

Francina Armengol s’ha compromès a “treballar per a posar el PSIB-PSOE a punt, oferint una alternativa a milers de ciutadans”. El Partit Socialista ha d’aportar “idees, debat i respostes per a aquests temps de canvi que viu la societat”, ha dit. Per Armengol, araés el moment de fixar el rumb ideològic, programàtic i organitzatiu per estar preparats de cara al 2015”.

 

Armengol ha parlat de la necessitat de fixar un projecte que doni a la ciutadania confiança i esperança per a sortir de l’actual espiral de pessimisme. En aquest sentit, Francina Armengol ha destacat que l’oposició que farà el PSIB-PSOE serà d’una oposició útil, oberta al diàleg i amb en positiu, però amb una confrontació total quan es trepitgin les línies vermelles, com amb l’actual reforma laboral.

 

 

 

La nova secretària general ha anunciat que la primera decisió de la nova executiva serà l’elaboració d’un pla d’acció, avaluable i que marcarà la fulla de ruta del PSIB-PSOE en els propers quatre anys. Entre les propostes que ha explicat als delegats i delegades, Armengol s’ha compromès ha estimular el debat intern del partit. La nova secretària general ha afirmat que les aportacions de les organitzacions sectorials arribaran a l’executiva, a la vegada que s’ha mostrat partidària a que el Consell Polític i tots els òrgans de control del partit guanyin pes per a millorar el posicionament del partit davant els grans temes. Armengol també ha explicat que la Fundació Gabriel Alomar tendrà més protagonisme com a laboratori d’idees i de formació per a la militància socialista, així com per a la resta de ciutadania com espai de reflexió.

Armengol ha apostat per la utilització de les noves tecnologies per fer del PSIB-PSOE un partit més accessible i amb més capacitat de resposta, tant interna com per a la ciutadania. La nova secretària general ha explicat també que treballarà des de la proximitat amb cada una de les federacions insulars.

Armengol ha recordat els 130 anys d’història del socialisme, “130 anys de valors sòlids, d’idees i principis al servei de la societat” i on molts homes i dones van donar la seva vida per les idees socialistes. 

Els resultats de la votació per a l’elecció a la secretaria general del PSIB-PSOE han estat de 204 vots per a Francina Armengol (un 67%), 97 vots per a Carles Bona (31%) i 3 vots en blanc. Els vots totals emesos han estat de 304.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube