Imprimeix
PDF

Armengol: “el Govern Bauzá ha fet un pacte per a destruir el territori de les Illes Balears”

Armengol i Carbonero 270212La portaveu parlamentària del Grup Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que amb el decret llei de mesures urgents urbanístiques “el Govern ha fet un pacte per a destruir el territori de les Illes Balears”.  

Armengol ha comparegut en roda de premsa amb el diputat Jaume Carbonero per explicar les iniciatives que el Grup Socialista defensarà en la sessió del Ple del Parlament. La portaveu ha dit que el decret llei aprovat fa unes setmanes pel Govern “suposa una desregulació salvatge del nostre territori, sense diàleg ni consens amb ningú”. 

Francina Armengol ha explicat que en la reunió que va mantenir el president Bauzá amb les forces polítiques de l’oposició el passat mes de gener, el pacte sobre el territori era un dels temes en els quals Bauzá es va comprometre a informar i arribar a acords. “La paraula del president Bauzá no existeix”, ha dit Armengol ja que des d’aleshores “l’únic que s’ha fet ha estat aprovar aquest decret llei, sense diàleg i amb la imposició del rodell de la majoria”. 

La portaveu del Grup Socialista ha recordat a més que la seguretat jurídica i la llei del sòl que Bauzá es va comprometre en campanya ha quedat en “més inseguretat jurídica” amb aquesta nova normativa “que perjudica a tots els ciutadans i al nostre territori”. Armengol ha contraposat la imposició i la falta de consens de l’actual Govern amb el diàleg i l’acord assolit en matèria territorial en l’anterior legislatura, al qual Bauzá es va afegir. 

Armengol i Carbonero han manifestat que amb el decret llei que el Govern validarà demà en el Parlament s’aprovarà la major desregulació urbanística de la història, destruint l’estructura jurídica de la Comunitat Autònoma. En aquest sentit han denunciat que a partir d’ara s’exonera als ajuntaments a adaptar-se en els seus planejaments als Plans Territorial, obrint el camí a nous creixements urbanístics que posen en risc el territori i paisatge. 

Desmantellament educació pública

Per altra part, Armengol ha informat que el tema de l’educació també serà tractat en la sessió del Ple del Parlament i molt especialment “el desmantellament que el Govern Bauzá està fent de l’educació pública”. La portaveu socialista ha explicat que es debatrà una interpel·lació i tres preguntes dirigides al conseller d’Educació sobre els retalls, les beques i les mobilitzacions de la comunitat educativa. Armengol ha recordat que els més de sis milions d’euros que l’Executiu té pendent de pagament als centres està fent que els estudiants estiguin en unes condicions precàries, sense calefacció i altres serveis. Per Armengol “les autopistes de l’educació que va prometre Bauzá han quedat en camins rurals”. 

La portaveu socialista ha manifestat que davant les retallades del PP en l’educació, que ha qualificat “d’inassumibles i inacceptables”, el PSIB-PSOE ha proposat en diferents ocasions millorar els ingressos, via impost de Patrimoni, per evitar-les.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube