Imprimeix
PDF

Pilar Costa acusa al PP de voler crear una polèmica amb el català per a tapar els retalls, l’atur i la recessió econòmica

Costa i TarresLa diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha acusat al conseller d’Administracions Públiques, Simó Gornés, de voler crear una “cortina de fum amb el català per tapar els retalls, l’atur i la recessió econòmica”. 

Costa ha aprofitat la compareixença del conseller Gornés a la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament per a dir que el Govern del PP ha obert el meló de la llengua per a despistar i desviar l’atenció davant la recessió econòmica sense precedents que afecta les Illes Balears.  

Per Costa, la modificació de la Llei de Funció Pública que prepara el Govern és únicament una reforma lingüística que trenca el consens i la pau social dels darrers 26 anys. La diputada del PSIB-PSOE ha qualificat aquesta modificació, on el català passa a ser un mèrit i no un requisit per a l’accés a la funció pública, “d’ofensiva i atac contra de la llengua catalana”. A més, Costa ha afegit que no té sentit aquest canvi en l’accés a la funció pública quan el Govern no té previst cap convocatòria per a cobrir llocs de feina a l’Administració i per tant està obrint només una polèmica absurda per desviar l’atenció. 

La diputada socialista ha manifestat que amb aquesta modificació de la llei de la Funció Pública, “la llengua catalana deixa de ser llengua pròpia d’aquesta Comunitat Autònoma” i ha apuntat que el següent pas és la modificació de l’Estatut d’Autonomia. Costa ha acusat al PP de crear un conflicte on havia un consens de més de 25 anys i ha dit que les 12.325 al·legacions presentades a l’avantprojecte del Govern és una mostra del rebuig que ha generat la iniciativa. “Estant discriminant una llengua cooficial i a partir d’ara una de les llengües tendrà prevalença sobre l’altra”, ha afirmat la diputada. 

Pilar Costa ha demanat al conseller d’Administracions Públiques la retirada de l’avantprojecte i que recuperi el diàleg i el consens de l’any 1986 entorn a la llengua. Costa ha emplaçat a Gornés a presentar un projecte de llei integral de Funció Pública per a adaptar-se a l’Estatut Bàsic de la Funció Pública, enlloc de fer modificacions puntuals. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube