Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE afirma que els retalls de Bauzá no serveixen per a combatre la xifra d’atur

Vicen ThomsEl portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat que les mesures de control de dèficit i els retalls que aplica el president Bauzá no serveixen per a combatre l’atur. Thomàs ha destacat que la situació de l’atur a les Illes Balears ha empitjorat en el darrer any, tal i com posa de manifest l’increment de la xifra interanual, amb quasi un 10% més i amb 8.690 persones més que el passat febrer del 2011. 

Vicenç Thomàs ha afirmat que darrera la moderada satisfacció per la baixada aquest mes en 575 persones, la xifra de 98.352 persones en atur a les Illes Balears evidencien que la recepta del PP no funciona. El portaveu socialista ha demanat menys retalls i més mesures d’incentivació econòmica, un pla de xoc contra l’atur i més diàleg. En aquest sentit, ha emplaçat al Govern a consensuar i negociar amb sindicats, empresaris i partit polítics mesures per combatre l’atur. 

En l’anàlisi que ha fet de la xifra d’atur, Thomàs ha ressaltat que la caiguda intermensual és de les més febles des de l’any 1996. A més, ha recordat que la reducció en 575 persones aquest mes de febrer és només la meitat de la que es va registrar l’any passat, el que demostra la situació d’estancament en que ens ha situat el president Bauzá. “Millor que fa un mes i pitjor que fa un any”, ha dit Thomàs, el qual ha recordat que la mateixa situació passa amb el número d’afiliacions a la Seguretat Social, que ha perdut en un any quasi 15.000 nous afiliats, la segona Comunitat Autònoma que més llocs de feina ha destruït en un any.

Des del PSIB-PSOE s’ha destacat que la dada més preocupant d’avui són les 53.500 persones de les Illes Balears inscrites al SOIB que no reben cap tipus de prestació econòmica. Vicenç Thomàs ha demanat que davant la gravetat de la situació, els responsables polítics del PP han de rectificar la política de retalls i han de sumar i consensuar amb els agents socials.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube