Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que els retalls en Agricultura poden crear un problema de salut animal

Thomàs i Bonet 2El diputat del Grup Socialista, Cosme Bonet, ha alertat del perill que pot generar la manca de manescals per al control i la seguretat de malalties en les explotacions ramaderes. Bonet ha recordat que els retalls que s’estan aplicant des de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i que va provocar la no contractació de més d’una cinquantena de manescals des de principis d’any, fa que actualment només siguin setze els professionals encarregats dels controls i les campanyes de sanejament. El diputat socialista ha denunciat que aquesta manca de recursos pot crear un problema de salut animal i de seguiment de malalties, com la del virus Schmallenberg que la Unió Europea ja ha detectat a alguns països. 

Bonet ha explicat que aquest virus Schmallenberg va ser detectat inicialment a explotacions ramaderes d’Alemanya el passat mes de novembre i que ha estat reconegut oficialment per la Comissió Europea. A més, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va demanar en una reunió el passat més de febrer amb les Comunitats Autònomes establir plans de vigilància de l’esmentada malaltia per garantir la detecció ràpida del virus, tot i que per al moment no es té constància de la seva presència. 

Pel diputat socialista, la reducció per part del Govern de contractes a manescals per fer controls sanitaris a les explotacions ramaderes de les Illes Balears pot fer impossible aquest pla de vigilància i prevenció. Bonet ha recordat que el col·legi de Veterinaris ja va alertar dels recursos insuficients per fer aquestes tasques de control i que pot acabar generant un problema de seguretat animal. 

Des del PSIB-PSOE, Cosme Bonet ha anunciat la presentació d’una proposició no de llei al Parlament per a instar al Govern a recuperar les contractacions de manescals i garantir així els controls sanitaris i la seguretat alimentària. A més, es demana a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori a presentar un pla de vigilància del virus Schmallenberg, dotat amb mitjans humans i econòmics.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube