Imprimeix
PDF

El Grup Socialista presenta iniciatives contra l'atur davant la paràlisi del Govern del PP

lourdes aguilo_bennassar_0La diptuada socialista Lourdes Aguiló proposarà que es consensuï un Pla de Xoc contra l'atur abans d'un mes, entre d'altres mesures

Palma, 5 març 2012.- El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà tota una sèrie d'iniciatives en favor de la recuperació econòmica i contra l'atur, davant la paràlisi del Govern del Partit Popular, que en els darrers mesos ha estat incapaç de prendre mesures eficaces, tot i les alarmants xifres d'atur a les Illes Balears.

Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears, ha anunciat "tota una sèrie d'iniciatives en positiu" per intentar ajudar al Govern a rompre la seva manca d'iniciativa. Armengol demanarà en concret al president JR Bauzá perquè no vol posar en marxa un pla de xoc contra l'atur, i es contenta amb les dues úniques mesures aprovades fins al moment: una llei d'emprenedors i uns pressuposts del 2012 que han estat un "autèntic fracàs".

Considera Armengol que "hi ha marge polític per fer feina", sobre tot en matèria de polítiques de promoció de l'ocupació, que són "competència exclusiva" del Govern de les Illes Balears. Per això, la diputada socialista Lourdes Aguiló, defensarà una moció en el ple del Parlament, amb vuit iniciatives concretes i l'objectiu de donar resposta a la principal preocupació de la ciutadania, que és l'atur.

La moció insta al Govern a concertar un pla de xoc amb les forces polítiques, socials i econòmiques de Balears per lluitar contra l'atur, en el termini d'un mes. També demana que el Govern asseguri la millora de la regulació dels fixos discontinus, durant la tramitació parlamentària de la reforma laboral. Proposa un millor tractament als contractes formatius, i un pla específic per a persones aturades que hagin exhaurit les prestacions. "En Balears hi ha més de 53.000 persones inscrites en el SOIB que no tenen dret a cap tipus de prestació. Són els grans oblidats de la reforma laboral", ha opinat Aguiló.

També demanen els socialistes un pla específic per a l'ocupació dels joves, i que el SOIB es converteixi en un servei públic d'ocupació eficaç, modern, sense duplicitats i que faciliti l'accés als recursos per cercar feina. Finalment, la diputada sol·licita que es recuperi el camí del diàleg, la concertació i el consens amb organitzacions sindicals i empresarials; i reivindica la importància d'equilibrar les forces sindicals i empresarials en la negociació del conveni del sector hoteler, que arriba a terme en 2012.

Reactivar l'economia sí, però no de qualsevol manera, han recordat les socialistes. "Necessitam reactivar l'economia i lluitar contra l'atur, però no ho podem fer tornant a repetir els errors del passat", com ara la "brutal des-regulació" que suposa el nou decret urbanístic aprovat pel Govern, ha afegit Armengol. Aquest és un altra dels temes sobre els que els socialistes demanaran demà al Govern. La portaveu ha recordat que els membres del Govern "cobren per resoldre els problemes que tenim" i ha lamentat que , fins ara, s'hagin dedicat més "a insultar" que a cercar polítiques de reactivació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube