Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “els serveis bàsics en els centres educatius no estan assegurats per culpa dels retalls del Govern”

Costa ple 050312La diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha acusat al Govern de negar l’evidència dels retalls que està imposant en l’educació pública i que ha provocat que serveis bàsics dels centres educatius no estiguin assegurats. 

Costa ha aprofitat una pregunta en el Ple del Parlament al conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, per a recordar les queixes i mobilitzacions d’alumnes de centres educatius que protesten per la manca de calefacció o les retallades dels recursos. “Vostè nega l’evidència dels retalls i diu que no passa res mentre els alumnes es queixen per la manca de calefacció a les aules”, ha dit Costa. La diputada socialista l’hi ha recordat a Bosch les protestes dels alumnes de l’escola de Santanyi, la interrupció de les classes durant tres dies al centre de Cap de Llevant de Maó, l’Institut Bancadona d’Eivissa, els retalls en el transport escolar o l’Escola Oficial d’Idiomes. 

Pilar Costa ha afirmat que els retalls que fa el Govern Bauzá en l’educació estan posant en perill els serveis bàsics en els centres públics com la llum o la calefacció. La diputada del PSIB-PSOE ha alertat que aquesta situació farà que a l’inici del proper curs escolar les famílies hagin de pagar més de 500 euros per poder anar a l’escola. 

Els retalls en l’educació també han centrat la pregunta de la diputada socialista Cristina Rita que ha afirmat que els incompliments de pagament de les despeses corrents per part del Govern als centres educatius està provocant que les famílies hagin de pagar més per l’educació dels seus fills. 

Rita ha explicat que a causa dels retards de la conselleria en el pagament de les despeses ordinàries dels centres de secundària, "alguns equips directius s'han vist en la necessitat d'utilitzar l'aportació econòmica que fan els alumnes a principi de curs destinada a material didàctic a pagar les despeses corrents com l'aigua, el llum i el telèfon, el paper higiènic, o les fotocòpies per fer els exàmens, en alguns centres fins i tot s'ha demanat a l'alumnat l'aportació de fulls de paper o per a petites reparacions”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube