Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica d’inèdit i antidemocràtic el canvi d’un conseller per un ex senador PP al capdavant de IB3

Ple IB3El diputat del Grup Socialista, Cosme Bonet, ha qualificat d’inèdit i antidemocràtic l’elecció dels membres del Consell de Direcció i del director general d’IB3 durant el Ple del Parlament. Bonet ha manifestat que amb la proposta de membres feta pel PP, la direcció de la ràdio i televisió pública de les Illes Balears és monocolor i així “el PP culmina l’assalt a IB3”.

El diputat socialista ha destacat la manca de voluntat per arribar a un acord per part tant del PP com del Govern i ha recordat que en aquests darrers sis mesos, tant el conseller Gómez com la portaveu del PP s’han oposat a qualsevol intent de consens i negociació.

Bonet ha explicat que la situació creada dins IB3 no té precedents a cap altra televisió autonòmica, “amb un mitjà de comunicació públic controlat i dirigit per un Consell de Direcció monocolor, de militants i afins al PP, encapçalats per un ex senador i ex regidor del PP, i amb un equip directiu elegit mitjançant una selecció de personal manipulada i irregular”. El diputat socialista ha recordat que amb l’elecció d’avui s’ha passat a tenir al capdavant d’IB3 d’un conseller de Presidència del Govern del PP a un ex senador del PP.

Cosme Bonet ha manifestat que des de la primera votació el passat mes d’agost, no hi ha hagut cap intent de negociar i arribar a un consens per part del PP. A més, ha recordat la carta que la portaveu socialista, Francina Armengol, va dirigir el passat setembre al president Bauzá sobre aquest tema i ni tan sols ha rebut cap resposta. “Han estat sis mesos de silenci, de respostes per part del PP fetes des de la prepotència i la sobèrbia”, ha dit.

El diputat del PSIB-PSOE ha acusat al PP d’incomplir l’esperit de la llei d’IB3, aprovada per unanimitat en la passada legislatura, imposant una direcció monocolor, negant el consens durant sis mesos a l’oposició i polititzant una vegada més la ràdio i televisió pública. “No respecten ni la garantia de pluralisme, ni el perfil tècnic i professional, ni la independència i neutralitat dels seus membres”, ha afirmat Bonet.

Des del PSIB-PSOE s’ha destacat que la proposta presentada pel PP per la seva votació al Parlament és una proposta nova i per tant incompleix l’article 15.1 de la llei d’IB3, ja que hauria de ser la mateixa proposta que no va assolir la majoria de dos terços en la primera votació. Cosme Bonet ha anunciat la presentació d’un recurs contenciòó-administratiu davant la dubtosa legalitat d’aquest procediment.

Els diputats del PSIB-PSOE han abandonat en saló de Plens del Parlament durant la votació de la proposta dels membres del Consell de Direcció d’IB3 en senyal de protesta. “No esperin que siguem còmplices d’aquest despropòsit” ha afirmat Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube