Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE inicia una ofensiva política contra la reforma laboral

Armengol i Manera web Presentarà mocions a tots els ajuntaments i els consells insulars, i propostes consensuades amb els sindicats i empresaris al Parlament de les Illes Balears

Francina Armengol demana a Bauzá que deixi d'actuar com un "delegat" del Govern central i defensi els interessos de Balears per no haver de fer retalls inassumibles

Palma, 7 de març 2012.- El PSIB-PSOE posa en marxa una ofensiva política i pedagògica contra la reforma laboral, amb la presentació de mocions a tots els ajuntaments, als consells insulars i al Parlament de les Illes Balears Aquesta reforma laboral "significa menys drets i menys ocupació", ha opinat avui matí Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE. Una reforma laboral injusta, que desequilibra profundament la relació entre empresaris i treballadors, que afecta als drets de tots els treballadors, i que serà inútil per crear ocupació.

Els socialistes inicien també les reunions amb el sindicats i empresaris per "cercar propostes consensuades" que durà al Parlament de les Illes Balears . Aquesta és una tasca que hauria de fer el Govern, "però com que no ho fa, ho farem nosaltres, tot i que sigui des de l'oposició, que és el lloc on ens han situat els ciutadans", ha explicat Armengol.

La secretària general ha lamentat que "el Govern hagi renunciat a lluitar contra l'atur", el principal problema dels ciutadans de les Balears. Ahir mateix, en el Parlament, el PP va rebutjar fer un pla de xoc contra l'atur, mesures concretes per a la formació, un pla específic per a les persones aturades sense cap prestació (53.000 a Balears), o la defensa dels fixos discontinus en la tramitació de la reforma laboral.

En canvi, el PP anuncia més retalls, que seran "inassumibles" per a la població. Aquests retalls tindran un "efecte letal sobre els serveis bàsics", ha opinat, per la seva part Carles Manera, secretari d'Economia i Ocupació de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE. Manera ha anunciat que, si el Govern del PP insisteix en retallar 350 milions d'euros, provocarà "problemes severs" en àrees com sanitat, educació o serveis socials, que és on es destina gairebé el 80% del pressupost de la comunitat autònoma.

L'ex-conseller d'Economia i Hisenda ha opinat que el PP "no ha d'inventar la pólvora", amb impostos com el cèntim sanitari, que afecta a tothom, i pot recuperar el paquet de propostes impositives que va presentar el Govern socialista de Francesc Antich el juliol del 2010. Eren impostos "totalment progressius", com l'increment de la taxa a les transmissions per patrimonis superiors als 700.000 euros, o augment de l'IRPF en el tram autonòmic per rendes superiors a 120.000 euros a l'any.
 
Finalment, Manera ha recordat que el president Bauzá també ha renunciat a reclamar a Madrid els compromisos que el Govern central tenia assumits amb Balears, com el 240 milions d'euros del Fons de Competitivitat i les inversions estatutàries (uns 400 milions més). "Encara no hem vist que els hagin reclamat", ha dit.

"El president del Govern té l'obligació de defensar els interessos de les Illes Balears davant Madrid, governi qui governi", ha denunciat Francina Armengol. Però l'actual govern del PP "va a Madrid i acota el cap". "Més que un president sembla un delegat comercial" del Govern central, ha afegit.

Armengol ha anunciat que el PSIB farà una oposició "dura, valenta i contundent". Ja té preparat tot un seguit de "propostes per redreçar la situació", i que avui mateix començarà a plantejar als sindicats, en una reunió amb UGT que tindrà lloc avui horabaixa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube